VIŠE OD 80 ODSTO POLOVNJAKA UVEZENIH 2023. STARIJA OD 10 GODINA: Raste broj hibridnih vozila!

Autor:

Vesti

31.10.2023

14:40

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

U Srbiju tokom ove godine uvezeno oko 90.000 polovnih automobila.

VIŠE OD 80 ODSTO POLOVNJAKA UVEZENIH 2023. STARIJA OD 10 GODINA: Raste broj hibridnih vozila!

Foto: facebook.com/Auto Plac Balkan

U prvih devet meseci tekuće godine u Srbiju je uvezeno oko 90.000 polovnih automobila, a po strukturi dominiraju euro 3 i 4 izduvne norme, a više od 80 odsto uvoza čine automobili stariji od 10 godina, izjavio je danas generalni sekretar Srpske asocijacije uvoznika vozila i delova Boris Ćorović.

Ćorović je na prvoj konferenciji ove Asocijacije, naglasio da broj polovnih automobila u Srbiji iznosi 83 odsto.

Petar Veličković sa internet portala "Polovni automobili" je istakao da su ovi podaci izneseni na današnjem događaju korisni za sve zainteresovane strane u auto industriji.

- Dobili smo apsolutni presek tržišta novih automobila. To možemo da uporedimo i sa tržištem polovnjaka koji su prema našim podacima dijametralno suprotni od tržišta novih vozila. Kupci polovnjaka dominantno kupuju dizel motore. Primećujemo da konstantno raste broj hibridnih vozila - rekao je Veličković za Tanjug i istakao:

- Svi zajedno bi trebalo da se bavimo ukidanjem uvoza euro 3 i 4 standarda, što je i najavljeno za početak sledeće godine. Moramo imati obzira i prema kupovnoj moći potrošača i koliko on može da plati. Treba naći prioritete na kojima ćemo zajedno raditi u narednom periodu - rekao je Veličković.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO

Komentari (0)

Loading