BIKOVIĆ "POBESNEO" NA DODELI NAGRADA U BDP: Najavili ga kao glumca SREDNJE GENERACIJE, a onda je usledio ŠOK!

Autor:

Zabava

20.02.2024

15:30

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

U prostorijama Beogradskog dramskog pozorišta dodelom nagrada obeležen je 77. rođendan ovog teatra.

 

 

Priznanje je pripalo i Milošu Bikoviću, a voditelj programa je dobitnika najavio kao glumca srednje generacije što je "razbesnelo" slavnog glumca.

Biković je iskoristio priliku da se našali i opusti atmosferu, pa je izveo svojevrstan šou koji je nasmejao sve prisutne u Beogradskokm dramskom pozorištu. Glumac je brzo izašao na scenu, voditelju programa oduzeo papire, koji su se razleteli po podu i tom prilikom rekao da ne želi ovakvu najavu.

Naravno, svi su razumeli njegovu šalu, pa je i sam Biković uz osmeh pomogao voditelju sa sakupi papire, zagrlio ga i poručio mu da ga predstavi još jednom. Uredno je seo na svoje mesto u prvom redu, zajedno sa ostalim dobitnicima, i sačekao novu najavu. Voditelj je ovog puta oprezno najavio Bikovića kao umetnika mlađe generacije.

- Sada već dramski umetnik mlađe generacije, Miloš Biković je posle početaka iskazao svoj dar na pozorišnoj sceni ulogama pre svega u Beogradskom dramskom pozorištu. Njegov uspeh u zemlji i regionu prati njegov proboj. Paralelno sa tim Biković unapređuje svoj talenat iskazujući podjedanku moć transformacije i empatije prema likovima koje tumači - pročitao je voditelj obrazloženje žirija, a Miloš je tada ustao i zagrlio ga.

Republika

Foto: ST/Vladimir Lukić

 

Nakon što mu je Jug Radivojević uručio priznanje, glumac se obratio prisutnima.

Ako se čovek sastoji od duha i tela, onda bi i pozorište trebalo da se sastoji iz toga. Duh je smisao i ono što ne možemo da percipiramo bez tela, a telo je forma. Zbog toga je pozorište tačka u kojoj se sastaju duh i telo, glumci i publika - rekao je, između ostalog, Biković i prisetio se svojih glumačkih početaka na sceni BDP, kada je davnih dana stao rame uz rame sa legendarnim Draganom Nikolićem i izgovorio samo jednu repliku.

U pozorištu sam od 14 godine i radujem se što ova kuća dobija na snazi, sjaju i zdravlju i što je zapolsilo mnogo mladih i talentovanih kolega. Pozorište postaje mesto susreta gde se duh i telo u tom stvaralačkom daru trijumfuju. Hvala vam najlepše, hvala kolegama i medijima što pomažete da pozoriše stavimo u prvi plan u vreme kad se umetnost bori za svoje mesto i pažnju koju treba da dobije - istakao je Miloš.

Nakon zvaničnog dela uručivanja nagrade glumac je okupljenim novinskim ekipama objasnio svoj potez, te je na pitanje da li mu se dopala najava odgovorio:

- Dopala mi se najava, ali sam hteo da malo razbijemo taj oficijalni ton - rekao je Biković.

Kako je sve to izgledalo pogledajte u videu na početku teksta.

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO:

 

 

 

Komentari (0)

Loading