SNAJKA MILOVANA GLOGOVCA SE POJAVILA NA LITURGIJI ZAUPOKOJENA: Jecaji odzvanjali manastirom!

Autor:

Zabava

19.02.2024

11:00

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Održava je zaupokojena liturgija za protojereja-stavrofora Milovana Glogovca!

SNAJKA MILOVANA GLOGOVCA SE POJAVILA NA LITURGIJI ZAUPOKOJENA: Jecaji odzvanjali manastirom!

Foto: ST/D. LUKIĆ

Protojerej-stavrofor Milovan Glogovac, otac glumca Nebojše Glogovca, bio je poznati sveštenik koji je svoj radni vek posvetio službi u Pančevu. Nakon kraće bolesti, danas će biti sahranjen na Starom pravoslavnom groblju u Pančevu, gradu u kojem je proveo veći deo svog života.

U manastiru Vavedenje u Beogradu, održala sei zaupokojena liturgija za protojereja-stavrofora Milovana Glogovca, a nakon toga će biti održano opelo. Nakon obreda, kovčeg sa preminulim sveštenikom biće prenet u Pančevo, gde će biti održan ispraćaj.

Foto: Promo foto

Milica Glogovac

 


Na liturgiju i opelo došli su najbliži članovi porodice, među kojima se ističe prisustvo Milice Glogovac, supruge Nebojše Glogovca. Njihova podrška i prisustvo daju posebnu emotivnu težinu ovom tužnom događaju.

Ispraćaj protojereja-stavrofora Milovana Glogovca biće održan u Hramu Svetog velikomučenika Georgija na Starom pravoslavnom groblju u Pančevu, sa početkom u 13 časova. Ovo je isto mesto gde je pre pet godina sahranjena njegova supruga Milena, obeležavajući posebnu porodičnu vezu sa ovim grobljem.

Foto: ST/Dragan Kadić, e-stock/Miloš Rafailović, Promo foto

Milica Glogovac, Nebojša Glogovac, Milovan Glogovac

 


U ovim teškim trenucima, porodica, prijatelji i vernici okupljaju se da odaju počast i isprate protojereja-stavrofora Milovana Glogovca na večni počinak, čuvajući uspomenu na njegov život i posvećenost službi.

Milovan Glogovac je rodom iz Dramiševa, a njegova supruga Milena (devojačko Samardžija) je iz Nevesinja. Posle završene Osnovne škole upisao bogosloviju "Svetog Save" u Beogradu 1962. godine, a 1968. se oženio Milenom. Iza sebe je ostavio ćerku Bojanu.

Inače, Milica Glogovac, supruga pokojnog glumca Nebojše Glogovca, se juče oprostila emotivnom porukom od Milovana Glogovca.

- Hvala Vam na svakom blagoslovu, napisala je.

BONUS VIDEO:

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading