SIN POZNATOG MUZIČARA SAOPŠTIO TRAGIČNE VESTI: Otac mu iznenada preminuo, a otkrivena ISTINA o njegovoj prošlosti!

Autor:

Zabava

17.02.2024

17:30

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Sin našeg poznatog muzičara saopštio tragične vesti o ocu!

SIN POZNATOG MUZIČARA SAOPŠTIO TRAGIČNE VESTI: Otac mu iznenada preminuo, a otkrivena ISTINA o njegovoj prošlosti!

Foto: Youtube/Gitarijada Zajecar

Gitarista YU grupe, Petar Jelić, nedavno je podelio tužnu vest na svom fejsbuk profilu, opraštajući se od svog oca Radeta koji je preminuo. Ova vest je podsetila javnost na porodičnu tradiciju muzike koja je duboko ukorenjena u Jelićevom domu. Iako je Rade nastupao sa braćom Dragim i Žikom Jelićem u mladosti, kasnije je izabrao drugačiji životni put, ali je njegov sin Petar nastavio porodičnu tradiciju postavši član YU grupe 1992. godine.

 

 


Rade Jelić, rođeni brat Dragog i Žike, svojevremeno je svirao sa braćom godinu dana pre odlaska u vojsku 1962. godine. Ovaj detalj baca novo svetlo na rane dane YU grupe i doprinos porodice Jelić muzičkoj sceni.

 

 

- Kapetane naš, plovi i nek te dobri vetrovi nose. Hvala za svaki dodir, svu ljubav, svaki savet i svaki trenutak. Bila je čast imati te za oca i prijatelja. Sahrana će se održati 21. Februara, u sredu na Zemunskom groblju. Opelo počinje u 13:30 - napisao je Petar na Fejsbuk profilu. 

Foto: Youtube/Gitarijada Zajecar

YU Grupa

 


Rokumentarac "YU grupa - Trenutak sna" prati život trojice braće Jelić koji su odrasli zajedno sa novom Jugoslavijom, iako se zemlja kasnije raspala. Film ističe porodicu kao suštinski deo života braće Jelić, dodajući dublji sloj njihovoj muzici i njihovom nasleđu.

Osnovana 1970. godine, YU grupa je ostavila neizbrisiv trag na muzičkoj sceni. Uprkos izazovima koje je donelo raspadanje zemlje, braća Jelić su nastavila da sviraju, čime su pokazali svoju posvećenost umetnosti i muzici.

Iako je tužna vest o Radetovoj smrti potresla mnoge, ona je istovremeno podsetila javnost na značaj porodične tradicije i posvećenosti muzici koja je obeležila život braće Jelić. Njihova muzička baština će ostati neizbrisiv deo jugoslovenske i srpske muzičke scene.

BONUS VIDEO:

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading