VAZDA NERVOZNA! Branka Katić o novoj ulozi : Film "Sunce mamino" predstavlja test za moderno drušvo!

Autor:

Zabava

02.02.2024

16:20

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Novi film Koste Đorđevića donosi na veliko platno priču o odrastanju u Beogradu, zaljubljivanju, narušenim porodičnim odnosima i smrti. I sve to na malo drugačiji način.

VAZDA NERVOZNA! Branka Katić o novoj ulozi : Film "Sunce mamino" predstavlja test za moderno drušvo!

Foto: Dusan Milenkovic/ATAImages

Priču o odrastanju na beogradskom asfaltu i problemima adolescenata na veliko platno donosi reditelj Kosta Đorđević. Film "Sunce mamino" premijerno će biti prikazan 13. februara u MTS dvorani, a u njemu je svoju poslednju ulogu odigrala je slavna Melita Bihali. U ovom ostvarenju prvi put se oprobao sin Branke Katić, Lui, u ulozi asistenta na snimanju, dok je njegova majka toliko uverljivo odigrala Olgu, hladnu i strogu ženu, majku glavnog junaka Relje, da su, kako je ispričao reditelj, svi tokom snimanja pomislili da je mladi glumac Pavle Čemerikić zapravo njen sin.

Republika

Foto: ST/B. Jovanović

Branka Katić se oglasila putem video-linka

Nekoliko članova ekipe je bilo ubeđeno da je Brankin sin zapravo Pavle Čemerikić, tolika je bila fizička sličnost i snažna glumačka emocija između njih. Film je sniman neposredno nakon Brankinog povratka na domaću umetničku scenu i svima nam je imponovalo što je „Sunce mamino" jedan od prvih projekata u koji je odlučila da uskoči - kaže reditelj i napominje da je tužan zbog smrti Melite Bihali, ali i ponosan što je baš u njegovom filmu odigrala svoju poslednju ulogu u životu.

Kako je ispričao na konferenciji za medije, ideju za scenario dobio je još 2004. godine budući da mu je tada preminula baka.

- Tada sam obavio jedan razgovor sa svojom majkom i shvatio koliko se njen odnos sa majkom, mojom bakom, reflektuje na moj odnos s njom. Tada nisam bio dovoljno zreo da se uhvatim ukoštac sa ovom temom. "Sunce mamino" je višeslojna priča o zaljubljivanju, porodičnim odnosima, sukobima generacija, prijateljstvu, Beogradu i suočavanju sa smrću - kaže Đorđević u čijem filmu smrt Reljine bake predstavlja okosnicu i trenutak njegovog ponovnog zbližavanja sa majkom, dok s druge strane, glavni junak koristi smrt svoje bake i organizuje sahranu kako bi zaveo devojku u koju je zaljubljen. 

Republika

Foto: ST/B. Jovanović

Reditelj Kosta Đorđević

"Sunce mamino" nosi i posebnu posvetu.

- Film sam posvetio jednoj devojčici, koja je umrla. To je ćerka mog dobrog prijatelja. Bio sam i na njenom rođenju i na sahrani i siguran sam da bi danas izrasla u Anu kakva je naša junakinja. Onu u koju bi se neko zaljubio, kao naš Relja - otkrio je reditelj.

On dodaje da su Branka Katić i Pavle Čemerikić izgradili divan odnos van seta, iako na platnu deluju kao najveći neprijatelji. I sama Branka potvrđuje da je odmah "kliknula" sa svojim filmskim sinom i da je uživala u radu sa mladim glumcima.

- Zaista sam uživala u radu sa mladima. Našli smo divnog dečaka Boška Ilića, koji igra mog mlađeg sina, a Pavla je u prethonim projektima već pokazao koliko je talentovan - pohvalila je glumica svoje kolege.

Dok Relja pokušava da razvije svoju ljubavnu priču i osvoji lepu Anu (Alisa Radaković) kod kuće ga čeka majka namrgođena i tankih živaca. Branka je otkrila više detalja o svojoj ulozi.

Republika

Foto: Youtube.com/MCF MegaComFilm

 

- Igram samohrtanu majku Olgu, koja je vazda nervozna i na kraj živaca, kako kod nas nažalost ljudi često umeju da budu. Nemaju sluha za druge i stalno se vrte u toj svojoj nesreći. To što njen sin Relja pomaže svojoj raspadnutoj mami da se vrati sebi i toj ljubavi prema svojoj deci za mene je najdirljiviji momenat u filmu - priča glumica.

Olga jedva uspeva da izađe na kraj sa svim životnim problemima, uspostavi normalne porodične odnose i razume svog sina tinejdžera kome divljaju hormoni, a glumica smatra da je ovaj film slika i prilika današnjeg društva. Iz manjka razumevanja, kako kaže, nastaje kuršlus.

- Mislim da smo kao društvo svi usamljeniji nego ranije, društvo je gore nego što je bilo, ne postoji zajednica koja ti pomaže da gajiš svoje dete i iz te usamljenosti i materijalnog pritiska kako ćeš da preživiš roditelji nemaju strpljenja ni vremena za svoju decu. Mislim da je to pogubno za porodičnu sreću i zato je Olga, koju tumačim, pod pritiskom svega što život nosi. Samohrana majka oseća nezadovoljstvo zbog braka koji nije uspela da sačuva, ljuta je na oca dečaka... Pod svim tim pritiscima ona reži umesto da razgovara sa svojom decom, ali ono što mi je dirljivo u našem filmu je to kako Relja pronalazi način da mamu vrati sebi i svom bratu, ali i samoj sebi - priča Branka i dodaje:

Republika

Foto: Youtube.com/MCF MegaComFilm

 

- Stravične stvari se trenutno dešavaju u svetu, a svet malo reaguje na to. Uvek postoji izbor u životu - da li ćete pokušati nekome da pomognete i imati strpljenja, ljubavi, i saosećanja za drugo ljudsko biće ili ćete suditi o nekome, ogovarati i misliti da ste bolji i pametniji. To je izbor koji svako od nas ima svakoga dana. Ne postoji formula za sreću. Naš život je onakav kakvim ga mi napravimo u svim tim okolnostima u kojima živimo, a koje u modernom svetu nisu na strani čoveka. Na ovom filmu ćemo videti koliko ova tema ima svoju publiku i koliko je ljudima stalo da pogledaju nešto što ima toliko srca i humanosti i šalje nežne i lepe poruke - zaključila je Katićeva.

U ovoj srpsko-hrvatskoj koprodukciji igraju i Alisa Radaković (Ana), Denis Murić, Pavle Mensur i drugi.

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO:

 

 

 

 

 

 

 

 

Komentari (0)

Loading