MILICA JANEVSKI ZA REPUBLIKU: Ulogu Marine Tucaković dobila sam na njen rođendan!

Autor:

Zabava

12.01.2024

20:00

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

"Sudbina je tako htela da baš ja dočaram lik Marine Tucaković", kaže poznata glumica u razgovoru za naš portal. Povodom predstojeće premijere filma "Nedelja" o životu pevača Džeja Ramadanovskog, Milica Janevski otkrila je kako je dobila ulogu najuspešnijeg tekstopisca na ovim prostorima i kakve sličnosti deli sa njom.

MILICA JANEVSKI ZA REPUBLIKU: Ulogu Marine Tucaković dobila sam na njen rođendan!

Foto: ST/Vladimir Lukić

Premijera novog domaćeg filma "Nedelja", reditelja Nemanje Ćeranića, koji prikazuje životni put Džeja Ramadanovskog, koji je od dečaka sa ulice dospeo do jedne od najvećih zvezda narodne muzike, zakazana je za 16. januar u Beogradu. 

Tim povodom razgovarali smo sa glumicom Milicom Janevski, koja je dočarala lik Marine Tucaković, najplodonosnijeg tekstopisca na ovim prostorima.

*Koliko je za vas kao glumicu bio težak zadatak da dočarate lik nekoga koga svi dobro znamo?

- Jako je odgovorno. Imala sam tremu i bila sam dosta obazriva u samom pristupu ulozi i nekako sam težila, zajedno sa rediteljem Nemanjom Ćeranićem, da nađemo pravu meru i da to ne bude njena imitacija i karikatura. Gledali smo kako da uhvatimo taj njen duh koji su svi obožavali, a da to bude istinito.

*Šta ste želeli da naglasite u liku Marine - to koliko je bila talentovana da napiše hit ili neko ko rado pomaže mladim pevačima da se izbore za svoje mesto na estradnom nebu?

- Marina je bila od Boga dirnuta, imala je taj neki recept da locira ko ima potencijal i kvalitet da iznese njene tekstove. Mislim da je saradnja Marine i Džeja, taj njihov susret, zapravo nešto što je čarobno i kroz tu zajedničku ljubav podarili su toliko lepe i dirljive pesme, koje će trajati. Njih dvoje više fizički nisu pored nas, a toliko su ostavili traga, tako da prosto mislim da je to tako sudbina odredila.

Republika

Foto: Pelicula production

 

*Kako ste dobili ovu ulogu?

- Vrlo mi je zanimljvo bilo kad su mi javili da sam dobila ulogu jer se to desilo ba[ na njen rođendan. Kad sam to shvatila, smrzla sam se. Kao da je jednostavno bilo namenjeno da baš ja igram tu ulogu! Pomislila sam da li je to moguće i počela da čitam njenu biografiju i shvatila da je to taj datum.

*Jeste li se upoznali sa Futom?

- Futu nisam upoznala. Čačkala sam po internetu sve što sam mogla da nađem o njoj, gledala Marinine intervjue. Nisam sarađivala ni sa kim sa estrade pri građenju ovog lika, nekako sam težila da intimno nađem nešto njeno, što meni znači. Koje su to neke nijanse koje odgovaraju mom senzibilitetu, a osećam kod nje. Mislim da smo uspeli u tome.

*Jeste li pronašli neke sličnosti s Marinom?

- Ja sam strastveni pušač, kao što je ona bila. Bilo mi je zeznuto na snimanju jer je ona pušila onaj dugački Winston, smrt od cigareta, i to iz dubla u dubl. Mislim da sam bila potpuno otrovana, nisam mogla da dišem posle toga, ali izgurali smo nekako.

*Da li ste ikada napisali pesmu?

- Nisam nikad pisala pesme onog tipa kakve je Marina pisala, ali jesam zapisivala neke stihove kad sam bila klinka. Bile su to neke romantične pesme o mojim prvim ljubavima, ali nikad nisam pisala namenski. Možda ću sada početi, ne znam.

*Uz taktove koje Džejeve balade odmah zaplačete?

- Zaplačem uz gotovo svaku Džejevu baladu. To su pesme koje diraju u srce, mislim da niko ne može da ostane imun na to i zato one toliko dugo traju.

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO:

 

 

Komentari (0)

Loading