UMESTO U HOLIVUDU ZAVRŠIO U ZABELI: Ovom srpskom glumcu ZA DLAKU izmakla uloga Vita Korleonea!

Autor:

Zabava

02.02.2024

11:40

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Posebnu pažnju privukao je ulogom Nićifora u komediji "Nema problema" gde je glumio zajedno s Lepom Brenom.

UMESTO U HOLIVUDU ZAVRŠIO U ZABELI: Ovom srpskom glumcu ZA DLAKU izmakla uloga Vita Korleonea!

Foto: youtube.com

Srpskig glumca Jovana Janićijevića Burduša publika pamti po ulogama u mnogim kultnim ostvarenjima, a malo ko zna da je upravo je on trebalo da igra Vita Korleonea u filmskom klasiku "Kum"!

Čuveni Nićifor iz komedije "Nema problema", gde je glumio zajedno s Lepom Brenom, svojevremeno je dobio ponudu da gradi karijeru u Holivudu, ali jedan nesrećan slučaj odveo ga je iza rešetaka. Tako se u čuvenoj ulozi Vita Korleonea našao Marlon Brando.

Janićijevićeva ćerka Ksenija Đokić, koju publika zna po ulozi Zorke u komediji "BB Šou", ispričala je šta se zakomplikovalo i zbog čega je Jovan na kraju ostao praznih ruku.

Republika

Foto: youtube.com/Jugoton Music

 

- Tata je imao petogodišnji ugovor sa studiom "Metro Goldwyn Mayer". Kada je 1972. godine sve već bilo dogovoreno, došao je po mamu i mene da nas pokupi u centru grada kolima. Međutim, dogodio se kobni udes u kojem je jedan njegov prijatelj poginuo. Usledila je drama, morao je na suđenje i zbog toga je na kraju umesto u Holivud otišao na godinu dana u Zabelu - ispričala je Ksenija jednom prilikom.

Jovan Janićijević preminuo je u februaru 1992. u svojoj 59. godini. Nadimak Burduš je dobio zbog odlične glume romskog mizičara Burduša u televizijskoj seriji "Muzikanti". Zapažene uloge ostvario je u filmovima "Vampiri su mežu nama", "Sekula se opet ženi", "Seobe", "Karažorževa smrt", "Valter brani Sarajevo", kao i u seriji "Kamiondžije".

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO:

 

 

 

Komentari (0)

Loading