ZA BUDUĆNOST SABORA: Potpisan protokol o saradnji Lučana i Čajetine! (FOTO)

Autor:

Zabava

01.02.2024

16:42

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Osim promocije samog Sabora i očuvanja narodne tradicije, cilj je i da se podrže mladi trubači, preko kojih će se sačuvati ljubav prema trubi.

ZA BUDUĆNOST SABORA: Potpisan protokol o saradnji Lučana i Čajetine! (FOTO)

Foto: Promo foto

Sa ciljem očuvanja narodne tradicije, jačanja saradnje na svim nivoima, a pre svega želje da se vrati stari sjaj tradicionalnoj manifestaciji, Dragačevskom saboru trubača, direktor Kulturnog centra opštine Lučani Guča, Zoran D. Pantelić i direktorka Kulturnog centra „Zlatibor" Čajetina, Danica Jevtić Šišović, u prisustvu predsednika opštine Lučani, Milivoja Dolovića i predsednika opštine Čajetina, Milana Stamatovića, potpisali su protokol o saradnji. 

Foto: Promo foto

Promocija sabora

 


Osim promocije samog Sabora i očuvanja narodne tradicije, cilj je i da se podrže mladi trubači, preko kojih će se sačuvati ljubav prema trubi, jer zlatiborski kraj je poznat po velikim trubačkim imenima, majstorima trube poput Milivoja Stanimirovića, Boška Ostojića, Milovana Babića, Tatomira Nikolića,  Svetozara Lazovića Gonga, Milovana Miće Petrovića, Radojka Vitezović... Potom i po njihovim naslednicima, nove generacije s majstorskim pismom: Dejana Petrovića, Veljka Ostojića, Dejana Lazarevića i drugih.


Značaj potpisivanja ovog protokola leži i u činjenici da se predtakmičenje trubačkih orkestara na Zlatiboru, pod nazivom „Zlatibore, moj zeleni bore", održava već decenijama.

 

BONUS VIDEO:  

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (1)

Loading
Kg

01.02.2024 17:43

Stamatoviću legemdo