ŠTA ĆE REĆI DELIJE NA OVO? Dobrić ŠOKIRAO: Imam prijatelje u Partizanu! Sa njima sam se DOPISIVAO!

Autor:

Sport

01.02.2024

16:41

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Bivši igrač Crvene zvezde vraća se na parket protiv nekada omraženog rivala.

ŠTA ĆE REĆI DELIJE NA OVO? Dobrić ŠOKIRAO: Imam prijatelje u Partizanu! Sa njima sam se DOPISIVAO!

Foto: www.profimedia.rs

Sudbina je htela da se Ognjen Dobrić posle dugog odsustva zbog povrede vrati na parket u meču sa Partizanom, protiv kojeg je svojevremeno kao igrač Zvezde vodio žestoke bitke.

Preciznije, srpski reprezentativac je kratko igrao i u ubedljivom porazu od Barselone, ali se njegova daleko veća minutaža očekuje u okršaju sa Obradevićevim timom.

- Odlično se osećam, iskreno, opravio sam se od povrede, vratio sam se u takmičarski proces. Odradio sam par minuta protiv Barselone, čisto kao neki vid provere i sve je u redu. Nadam se da ću sada moći, na osnovu toga samo da gradim, jer je specifična situacija, nemamo mnogo timskih treninga, previše je utakmica, pa iz povrede moramo da se vraćamo kroz utakmice, a ne kroz treninge. Takva je situacija, tako je kako je - rekao je Dobrić.

Republika

Foto: instagram Ognjen Dobrić

 

Na pitanje da će povratak uslediti baš protiv crno-belih, nekadašnji ljubimac delija kaže:

- Tako se namestilo, eto šta da radim - nije krio smeh Ognjen.

Premotao je film i prisetio se okršaja u Areni.

- Pre svega, odigrali smo mi kao tim odličnu utakmicu u Beogradu. Mislim da iz toga možemo da izvučemo mnoge stvari. I da pred našom publikom i u našoj dvorani odigramo možda još i bolje. Daleko od toga da će biti lako ili ubedljiva pobeda. Partizan je izuzetno kvalitetna ekipa, koja može da nadigra svakog. Tako da moramo da budemo obazrivi četrdeset minuta, jeste floskula, ali stvarno moramo da budemo. Lako mogu da se vrate iz velikog minusa, lako mogu da naprave veliki plus. Stvarno jedna kvalitetna ekipa, ali mislim da možemo da igramo sa njima kao što smo pokazali. Samo to moramo da pokažemo ponovno.

Otkrio je srpski reprezentativac da li se dopisivao sa bivšim saigračima iz Zvezde i kakav je odgovor dobio:

- Nisam, više sam se čuo sa igračima iz Partizana.

Nije krio da ima prijatelje među crno-belima:

- Aleksa, naravno. Najviše sa njim, ali i sa Jaramazom i Trifunovićem.

Foto: Starsport

 

Objasnio je potom detalje prepiske:

- Pričali smo više o tome da se malo vidimo. Eto, došli su u Bolonju, čisto da ih pozdravim, da sednemo malo da popričamo, jer dugo nismo bili zajedno u reprezentaciji. Da kažem, možda tih par dana u Beogradu, kad smo mi gostovali tamo, ali nedostaju mi svi. Tako da, samo eto, neka normalna osećanja.

Dvorana je bukvalno rasprodata, traži se karta više, a Dobrić ih nema "na rezervi":

- Nema šanse. Zato što je već rasporodato sve. Odavno je rasporodato sve. I stvarno je velika potražnja bila za ovu utakmicu. Pokušao sam da izađem u susret ljudima, ali žao mi je jer nisam uspeo svima da izađem u susret.

Navijači Virtusa, uz Zvezdu i Partizan, imaju frenetičnu publiku, pa je uvek sjajna atmosfera kad dolaze večiti rivali.

- Jeste, jeste. Zato što će biti i gostujućih navijača i biće stvarno lepa atmosfera. Ja jedva čekam tu utakmicu i nadam se da će proći sve kako treba.

Njegova ekipa je nedavno nanizala četiri poraza u Evroligi.

- Jeste, imali smo pad koji nas je košto i pozicije na tabeli, ali nadam se da ekipa može iz toga da izađe jača, bilo je dosta povreda, bilo je pada u formi, što je normalno u toliko utakmica da se to desi. Ali, ekipa je iskusna, imamo dosta igrača koji su prošli mnogo sezona i znaju kako da se vrati i svega toga. Tako da mislim da ćemo sigurno pokazati ono lice koje smo pokazivali i u prvom delu sezone i da dokažemo da pripadamo tu gde jesmo i da nismo slučajno.

Republika

Foto: Starsport

Ognjen Dobrić i Aleksa Avramović

Virtusu je prioritet plasman u Top 8:

- Naravno, cilj je Top 8. Posle ovakvih utakmica i onakvog prvog dela sezone svesni smo da možemo to da uradimo i da imamo kvalitet za to. Svi veruju u to i nadam se da ćemo se vratiti onim igrama iz prvog dela sezone i pokazati da stvarno zaslužujemo da budemo u Top 8.

Na kraju je otkrio kako se trener Luka Banki obratio igračima posle ubedljivog poraza od Barselone.

- Nema tu mnogo vremena za neku pripremu. Pogledali smo tu utakmicu protiv Barselone, gde smo imali stvarno dosta grešaka, koje nismo smeli da dopustimo, pogotovo protiv Barselone na njihovom terenu. Tako da, iz takvih nekih stvari moramo samo da učimo i, kao što sam rekao, nemam vremena za treninge, već moramo to da primenimo na utakmici protiv Partizana. Da probamo da odigramo što bolje, bez tih grešaka, ali mislim da pred našom publikom igramo dosta bolje i da stvarno izgledamo dosta bolje. Nama je, kao što vidite, veći problem igranje na strani i to moramo da popravimo - zaključio je Dobrić.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO

Komentari (0)

Loading