MUKE ZA VIRTUS PRED PARTIZAN! Luka Banki OTKRIO: Šenglija NEIZVESTAN za meč!

Autor:

Sport

01.02.2024

16:37

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Italijanski stručnjak suočava se sa kadrovskim problemima..

MUKE ZA VIRTUS PRED PARTIZAN! Luka Banki OTKRIO: Šenglija NEIZVESTAN za meč!

Foto: www.profimedia.rs

Košarkaši Virtusa dočekuju Partizan u petak od 20.30 časova u okviru 25. kola Evrolige.

Uoči ovog meča, trener tima iz Bolonje Luka Banki govorio je o kadrovskim problemima, kao i napornom kalendaru takmičenja.

Virtus je u prethodnom kolu doživeo debakl od Barselone rezultatom 84:57, a italijanski strateg smatra da njegova ekipa nije reagovala na pravi način.

- Naravno da mi je žao zbog našeg nastupa. Barsa je tim koji pleni agresivnošću, a mi smo se mučili. Nismo ubacili više od 17 poena ni u jednoj četvrtini, a defanzivni učinak je bio veoma skroman, naročito u drugom kvartalu. Barselona je kontrolisala skok, a naša igra je bila puna oscilacija. Ne može se tako igrati protiv najboljih ekipa. Uvek je tako u Evroligi, ne sme se igrati ispod uobičajenog nivoa, a naš je dosad bio prilično visok - rekao je Banki.

Ognjen Dobrić se vratio na parket protiv Katalonaca nakon pauze zbog povrede.

Republika

Foto: instagram Ognjen Dobrić

Ognjen Dobrić

 

- Funckionišemo dan po dan. Prethodnih meseci smo imali pregršt povređenih košarkaša, što utiče na našu pripremu. Dobrić je prvi put zaigrao nakon oporavka, a očekujemo i da nam Tornike Šengelija bude na raspolaganju vrlo uskoro - dodao je Luka.

Dotakao se i najboljeg igrača Virtusa ove sezone Tornikea Šengelije koji je i dalje neizvestan za nastup protiv crno-belih.

Republika

Foto: Starsport

Toko Šengelija

 

- Šengeliji je neophodno da uđe u ritam treninga i dostigne optimalnu formu, baš kao i Dobriću. Igračima je neophodan odmor, ali za to baš nemamo vremena – stalno putujemo i igramo. Nadam se da će Toko igrati protiv Partizana, ali duplo kolo je, imali smo samo jedan trening ove sedmice. Moramo da budemo oprezni sa tek oporavljenim igračima, bez obzira koja je njihova uloga u rotaciji - zaključio je Banki.

Virtus se nalazi na petoj poziciji elitnog takmičenja sa skorom 15-9, dok je Partizan na poziciji 10 sa učinkom 12-12.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO

 

Komentari (0)

Loading