OTKAZ NA JAVNOM SERVISU: Podneo neopozivu OSTAVKU zbog nameštanja na Evroviziji!

Autor:

Zabava

01.02.2024

14:00

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Direktorka televizije već je prihvatila ostavku, stiglo zvanično saopštenje!

OTKAZ NA JAVNOM SERVISU: Podneo neopozivu OSTAVKU zbog nameštanja na Evroviziji!

Foto: Shutterstock

Glavni i odgovorni urednik zabavnog programa Javnog servisa Slovenije, Vanja Vardijan, podneo je ostavku. Kao razlog je naveo navodne nepravilnosti u izboru pesama za Evroviziju, koje predstavljaju Sloveniju, a kojim se bavi i KPK.

Radiotelevizija Slovenije objavila je da je Ksenija Horvat, direktorka RTV SLO već prihvatila ostavku.

- On je dao ostavku kako bi osigurao nepristrasno ispitivanje činjenica u realizaciji projekta Pesme Evrovizije i iz brige za dobrobit RTV SLO, Pesme Evrovizije i izabranog izvođača - navodi se u saopštenju.

Republika

Foto: youtube/printscreen/Bar Info TV

Vanja Vardijan

Međutim, RTV SLO navodi i da tokom dosadašnjeg uviđaja nisu uočeni nikakvi znakovi koruptivnih radnji.

Međutim, nastavlja se procesuiranje kako bi se identifikovale moguće nepravilnosti. Na javnoj radio-televiziji ističu i da je snimak slovenačke predstavnice Rejven do sada dostigao skoro pola miliona pregleda. TV Slovenija će u maju direktno prenositi tri evrovizijske manifestacije. Navode o sumnji na nepravilnosti u realizaciji projekta Pesme Evrovizije već razmatra Komisija za sprečavanje korupcije (KPK).

Kako su preneli mediji, KPK je početkom januara trebalo da dobije prijavu sa navodima o navodnim nepravilnostima u sprovođenju javnog konkursa za izbor ovogodišnjeg predstavnika na Pesmi Evrovizije.

Republika

Foto: Shutterstock

Evrovizija

RTV Slovenija je na decembarskoj konferenciji za novinare otkrila da je Rejven izabrana za ovogodišnju pesmu Evrovizije. Pevačica je izabrana između više od stotinu prijavljenih, prenosi "Blic".

Na sličan način je grupa Joker Out izabrana za nastup na Evroviziji prošle godine. Pre toga, na manifestaciji RTV Slovenija Ema obavljen je izbor slovenačke kompozicije za Pesmu Evrovizije, gde je predstavnik izabran telefonskim glasanjem publike i glasovima stručnog žirija.

Poslednja Ema bila je 2022. godine, kada je grupa LPS izabrana za nastup na Evroviziji.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO:

Komentari (0)

Loading