VESELI SE SRPSKI RODE: Danica Crnogorčević održala koncert u Beogradu, publika je pozdravila OVACIJAMA!

Autor:

Zabava

30.01.2024

10:00

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Pevačica etno muzike večeras će nastupiti drugi put zaredom u MTS dvorani, gde će zapevati za stradalu decu u OŠ "Vladislav Ribnikar".

VESELI SE SRPSKI RODE: Danica Crnogorčević održala koncert u Beogradu, publika je pozdravila OVACIJAMA!

Foto: FOTO TANJUG/MARKO ĐOKOVIĆ/ bs

Danica Crnogorčević, pevačica narodne i etno muzike, sinoć je održala prvi solistički koncert u beogradskoj MTS dvorani, a druženje sa publikom zakazano je i za večeras na istom mestu.

Pesmom "Rasti, rasti moj zeleni bore" Danica je otpočela svoj nastup, a zatim pozdravila pristutne rečima:  "Pomaže Bog", dobivši odgovor iz publike: "Bog ti pomogo".

- Želim da se zahvalim od srca što ste u ovolikom broju došli. Mnogo sam srećna što imam priliku da zapevam u Beogradu, jer sam ovde završila osnovnu školu - rekla je Danica, a publika ju je pozdravila ovacijama.

Duhovna muzika pronašla je put do srca publike, te je sala bila puna, a Danica je, osim dobro poznate "Veseli se srpski rode", u pratnji benda izvela pesme na stihove vladike Nikolaja Velimirovića "Marijo slavna", "Pomozi mom vidu" i "Vjera vječna, vjera slavna".

Povodom praznika Svetog Save, Crnogorčević je uz glasove ostalih muzičara izvela akapela "Ko udara tako pozno", na stihove Vojislava Ilića.

"Orahovcu bašto rajska" Crnogorčević je najavila kao pesmu "koja dolazi iz srca Orahovca", a posetioce je raspevala uz "Tamo daleko" i Srpkinjica jedna mala" uz koje su joj se na pozornici pridružili u narodnim nošnjama članovi Kulturno-umetničkog društva "Lira".

Gromoglasnim aplauzom publika je pozdravila crnogorske "Još ne sviće rujna zora" i hercegovačke "Nema raja bez rodnog kraja", a Crnogorčević je raspevala dvoranu i uz "Ovo je Srbija", "Kosovski božuri", makedonsku "Sokol pie vodu na Vardarot", ali i rusku "Kaćušu".

Sam završetak koncerta publika je dočekala stojeći, kada su svi u glas zapevali "Srpkinja je mene majka rodila", "Sini jarko sunce sa Kosova", "Oj Kosovo, Kosovo", "Oj svijetla majska zoro" i "Za život Srpske". Koncert je okončan sa "Veseli se srpski rode", uz ovacije publike.

Iz prvog reda, veliku podršku Danici svojim prisustvom dao je i njen suprug đakon Ivan Crnogorčević.

Večerašnji, drugi po redu koncert u MTS dvorani, Danica će posvetiti nastradaloj deci u masovnom masakru u OŠ "Vladislav Ribnikar".

 

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO:

 

 

 

Komentari (0)

Loading