Danica Crnogorčević o žrtvama "Oluje" i Jasenovca: Ne smemo dozvoliti da nam Hrvati prekrajaju istoriju!

Autor:

Zabava

10.08.2022

17:30

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Mlada i talentovana pevačica ističe važnost očuvanja srpske tradicije, te naglašava da moramo negovati svoje korene kako ne bismo izgubili sebe.

Danica Crnogorčević o žrtvama "Oluje" i Jasenovca: Ne smemo dozvoliti da nam Hrvati prekrajaju istoriju!

Foto: youtube.com/SRPSKA RTV

Danica Crnogorčević, koja se proslavila pesmom "Veseli se, srpski rode" kroz razgovor za Republiku podseća i na važnost litija koje su u Crnoj Gori dovele do očuvanja Srpske pravoslavne crkve i nedavnog potpisivanja temeljnog ugovora, te se osvrnula na srpske žrtve, koje se prekrajanjem istorije u Hrvatskoj nastoje zataškati.

Foto: youtube.com/printscreen

Danica Crnogorčević

- Puno mi je srce kada čujem da svi znaju pesmu "Veseli se, srpski rode" i moje ostale pesme. Srpski narod je borben, vešto odolevamo napadima i dajemo svima do znanja ko smo mi zaista. Bili smo složni i jedinstveni kada smo po zimskim danima izlazili na ulice, kada je narod organizovao litije. Moramo brinuti o svojim korenima jer, ako zaboravimo na njih, zaboravićemo na sebe. Ko nije bio tamo u tom trenutku nije mogao da doživi koliko su litije značajne za srpski narod. Sve to može da se doživi preko kamere, ali oni koji su bili tu, svedoci su istorije, povod nije bio nimalo za radovanje, to je bila jedna velika borba iz koje smo izašli kao pobednici! Srpski narod se večito bori, zato se i veselimo, pesma koju je napisao moj suprug "Veseli se, srpski rode" šalje tu poruku, veselja i borbe - ispričala je Danica u jednom dahu, pa se osvrnula na žrtve "Oluje" i Jasenovca:

Foto: Tanjug/ Dimitrije Goll

Danica Crnogorčević o Oluji

- Krajiške pesme pune su patnje, imamo i numere o Jasenovačkim logorima, "Oluji" i, povrh svega toga, izdržali smo sve to i nastavljamo dalje, ali ne zaboravljamo šta su sve našem narodu učinili. Propatili smo mnogo, a neki istoriju okreću u smeru koji njima (ti koji je plasiraju) odgovara. Hrvati o "Oluji" pričaju kao da su počinili neko dobro delo, a ne pričaju šta se zaista desilo. Svaki narod ima svoju istoriju, zašto mi ne možemo da imamo svoju istoriju i zašto naša mora da se prekraja onako kako kome odgovara? Što se tiče naših suseda Hrvata, koji plagiraju istoriju kako njima odgovara, mogu samo da kažem da ne možemo više da verujemo ni knjigama koje postoje jer su izvršili veliki uticaj da u njima piše šta one žele. U školama decu uče svojoj istoriji koju su pisali na uštrb svog "uspeha".

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO:

Komentari (0)

Loading