UTIHNUO JE ZAUVEK, SCENA JE JOŠ UVEK PRAZNA: Ovako je Laušević govorio o Tomi Zdravkoviću, SUDBINA je odigrala čudnu igru!

Autor:

Zabava

17.11.2023

12:15

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

U filmu "Bolje od bekstva"Žarko je upozna i sarađivao sa Tomom Zdravkovićem.

UTIHNUO JE ZAUVEK, SCENA JE JOŠ UVEK PRAZNA: Ovako je Laušević govorio o Tomi Zdravkoviću, SUDBINA je odigrala čudnu igru!

Foto: youtube/printscreen/Cmc Nadlanu, youtube.com/printscreen

Nedavno je javnost rastužila vest da je u 63. godini života preminuo poznati glumac Žarko Laušević. Iza sebe je ostavio niz legendarnih uloga, a jedna od njih je i u filmu "Bolje od bekstva". Upravo u tom filmu imao je priliku da se upozna i sarađuje sa jednim od najvećih pevača narodne muzike, Tomom Zdravkovićem. Žarko se jednom prilikom prisetio svog poznanstva sa ovim legendarnim umetnikom u knjizi "Toma Zdravković – 68 neispričanih priča", gde je otkrio da je imao čast da ga upozna i provede malo vremena sa njim.

Republika

Foto: E-Stock

Žarko Laušević

- Moje poznanstvo sa Tomom Zdravkovićem je bilo prilično površno. U stvari, samo sam dva puta imao sreću da ga sretnem i provedem malo vremena sa njim. Ali i danas mi je još uvek vrlo svež taj utisak da je Toma bio jedan od onih retkih ljudi za koje si, posle upoznavanja, mogao reći da ti je bio blizak celoga života i da je to formalno rukovanje prvom prilikom u stvari samo ponovni stisak ruke davnašnjeg prijatelja -  ispričao je tada Žarko, pa se posebno prisetio snimanja filma "Bolje od bekstva", gde je Toma imao ulogu:

Republika

Foto: youtube.com/printscreen

Toma Zdravković

- Na snimanju filma sam imao priliku da ga ponovo sretnem. Bio je osmehnut, topao i ćutljiv, baš kao i kad smo ga slušali. Uvek je bio nostalgičan. To osećanje lako oživi i današnjim slušanjem njegovih pesama. I uvek se pri pomenu njegovog imena prisetim Arsenove maksime "Život je lijep, ali jako škodi zdravlju", rekao je glumac.

On je dodao i da je snimanje filma bilo jedan od poslednjih Tominih snimaka i da mu je ostao u najboljem sećanju. U filmu "Bolje od bekstva" Žarko i Toma su imali jednu zajedničku scenu, gde je glumac imao priliku da se poveže sa još nekoliko legendarnih muzičara.

Republika

Foto: ST/Nemanja Pančić

Žarko Laušević

- Scena izgleda tako što u svoj stan, posle neke tezge, dovodim veselo društvo. Behu tu Željka Bašić, Nada Topčagić i Toma. Kako se to dešava u nekim sitnim satima, moja žena Stamena (Kler Bekman) se protivi, odvodi me u drugu sobu i traži da ih ispratim. Posle kraće diskusije, vraćamo se i vidimo da su gosti već otišli. Nisu imali priliku da se pozdrave, ali mu je Toma ostao u najboljem sećanju - ispričao je tada Žarko.

Nažalost, glumac nije imao priliku da se pozdravi sa Tomom posle snimanja, jer su se njihovi putevi razdvojili.

- Slučaj je udesio da ga stvarno nisam video ni posle snimanja, pa se tako nismo nikad ni pozdravili. A posle je život ponovio taj prizor: još jednom je otišao, utihnuo zauvek, a scena je još uvek prazna. Ali, siguran sam da je pripao nekom anđeoskom horu - zaključio je Žarko.

Porodica Žarka Lauševića nedavno je objavila da će kremacija i ispraćaj glumca biti održani na Novom groblju u Beogradu. Ovaj velikan srpske kinematografije i narodne muzike zauvek će živeti u našim sećanjima kroz svoje uloge i pesme.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading