DŽEJ DO DETALJA PREDVIDEO ŠTA ĆE SE DESITI ZA TRI DECENIJE: Režirao film "Nedelja" pre 28 godina, OVO su kadrovi koje je želeo da snimi o sebi!

Autor:

Zabava

27.10.2023

09:59

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Republika otkriva detalje o filmu pokojnog Džeja Ramadanovskog.

DŽEJ DO DETALJA PREDVIDEO ŠTA ĆE SE DESITI ZA TRI DECENIJE: Režirao film "Nedelja" pre 28 godina, OVO su kadrovi koje je želeo da snimi o sebi!

Foto: ATA Images, Republika

Sve je iznenadila vest da će se uskoro pokazati filmsko ostvaranje o životu Džeja Ramadanovskog. Pre dva dana je u Džejovom omiljenom lokalu na Dorćolu održana promocija filma "Nedelja" i prikazan prvi trejler. Međutim, malo ko zna da je pokojni Džej Ramadanovski 1995. predvideo film o sebi i opisao upravo detalje koje će publika uskoro imati prilike da gleda u bioskopima.

Naime, Džej je davne 1995. u ondašnjoj emisiji "Muzička kutija", koja se emitovala na NS-plus TV, kod voditeljke Nataše Ilić, pričao da za života želi da se snimi film o njemu. On je već tada, možemo reći, izrežirao u glavi kako bi taj film trebalo da izgleda.

Foto: Republika.rs

Džej Ramadanovski film "Nedelja"

 

- Imam želju za filmom, pričao sam s Duškom Kovačevićem, on radi s Kusturicom. Upoznao sam se s njim. Nisam ni znao da je on najbolji. Ispričao sam mu jednu priču koju sam napravio. Želim da se film zove "Nedelja". Imam želju da snimim film, ali ne da tu budu spotovi, Lepa Brena, Dragana Mirković, đuska, pevanje. Ne to, već da film ima svoju radnju - rekao je tada Džej, te otkrio koji bi period života opisao, koje scene, što se sa sadašnjim filmom veoma preklapa:

- Ne znam da li sam ja glumac, verovatno nisam. Mislim da i ja to mogu da odglumim. Neki moj život kad sam bio mali. Poenta je da se film zove "Nedelja". Nedeljom je svečani ručak u svakoj kući, a onda i kod nas u mahali. Tu ide pita-uvijača i svakome po jedno kiselo mleko. Tu ide ona nedelja kada sam kao klinac zaglavio u dom, a ide slika kako dve sestre i keva jedu tu pitu-uvijaču bez mene. Želim da se vidi koliko Ciganin želi da ima belu ženu. Kada sam kao klinac bežao iz doma, nije bilo šanse da dođem do bele devojke. Onako ćelav, nikakav.

Foto: Antonio Ahel/ATAImages

Džej Ramadanovski

 

Nakon toga Džej je pre 28 godina u istoj emisiji ispričao nekoliko situacija kroz koje je prošao, a koje bi ekranizovao, te je tada zapretio da mu slučajno neko ne mazne fore za film jer bi ga to naljutilo:

- Želim da u filmu pokažem koliko je Ciganinu teško da dođe do bele žene. Primer, u filmu jurim Anicu Dobru. Ona je mala, plava, lepuškasta. Ima još jedna scena, ne znam da li smem da kažem, to ako mi neko mazne, skinuću mu glavu. Na primer, spavam, i sad jedan moj beli drug, uspeo je u životu, i odmah je šutnuo nas Cigane. I onda ja sanjam Svetu Petku i pitam je na ciganskom zašto samo belim ljudima daje sreću, a nama Ciganima ne. Meni ona daje sreću, ali ja ostavljam Ciganku ženu sa detetom, pa idem kod bele žene. Ima tu praška, kombinacije, kadilaka, šešir, belo odelo. Ne znam da li bi Emir Kusturica želeo to da radi, nema on vremena za to. On je u nekim velikim kombinacijama.

Biznismen Miodrag Mića Sovtić, suprug glumice Anice Dobre i vlasnik lokala na Dorćolu koji je često posećivao pokojni Džej, ugostio je ekipu filma "Nedelja". U njegovom lokalu prikazan je prvi trejler za film, a on je govorio o prijateljstvu s legendarnim pevačem.

- Nisam još pogledao ceo film, on budi u meni nešto posebno. Učestvovao sam u toj priči i pokušao na svoj način da doprinesem filmu. Pokušali smo da ispričamo priču o njemu, o njegovom životu na Dorćolu. Moj lik glumi Aleksej Bjelogrlić. Meni je bilo bitno da sve bude autentično, nije mi bilo teško da sve to ispričam i da napravimo priču. Teško je bilo, svi su plakali na kraju filma, osetio sam neku jezu, film je ušao u nas. Džejov kutak je bio za šankom i to separe levo. On je do pred smrt, faktički zadnji dan, bio tamo - istakao je on, pa dodao:

- Džej je bio kao biser na đubrištu. Kad vidite nekog da sija, da je pun neke pozitivne energije, spreman da pomaže ljudima i mnogo nam fali svima. Poslednja konverzacija je bila takva da je on teško pričao, teško se kretao, loše je izgledao. Kod njega se zadnjih godina nije znalo, ali on nije hteo da ide kod doktora, hteo je da živi punim plućima. Kako je hteo, tako je i otišao.

Plašim se kako će Džejove ćerke prihvatiti film

Pevačev veliki prijatelj Mića Sovtić ističe da Marija i Ana još nisu pogledale film o ocu, te da on ima tremu kako će se njima dopasti.

- Ne smem da pričam kakve smo priče pričali u ovoj kafani. To nije za priču. Nije bilo situacija da sam ga pratio kući, sam je išao. Poveravali smo se jedan drugom, znali smo sve tajne. On je čuvao tajnu i nikad nije prenosio ništa. Čujem se i s Anom i s Marijom. One nisu gledale film, za njih ćemo napraviti posebnu premijeru. Imam tremu kako će one da prihvate film, ima svega. Biće i serija od 12 epizoda. Snimljeno je dosta materijala. Džej u tom periodu nije imao nijedan porok, on je počeo da kocka 2010. Od svega je bežao. U tom periodu je bio skroz čist. Husu ne poznajem dobro, ali odlično je uradio, nisam očekivao da će tako dobar biti u ulozi Džeja - istakao je Sovtić za Republiku.

BONUS VIDEO:

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading