"DŽEJ PEVA U FILMU, KORISTILI SMO VEŠTAČKU INTELIGENCIJU" Šok priznanje Aleksandra Radulovića Fute!

Autor:

Zabava

24.10.2023

15:45

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Slavni kompozitor otkrio da je koristio modernu tehnologiju kako bi publici što vernije dočarao svoju novu pesmu!

"DŽEJ PEVA U FILMU, KORISTILI SMO VEŠTAČKU INTELIGENCIJU" Šok priznanje Aleksandra Radulovića Fute!

Foto: ATA Images, Youtube

Slavni kompozitor Aleksandar Radulović Futa pisao je pesmu "Za kraj", koja će se naći u filmu "Nedelja", koji govori o životu pokojnog pevača Džeja Ramadanovskog. Kako Futa otkriva, Džej će u filmu "pevati" pomoću veštačke inteligencije i publika će imati priliku da čuje njegov glas u ovoj muzičkoj drami upravo zbog ove moderne tehnologije.

- Za tu baladu, koja nosi naziv "Za kraj", Džej i ja smo napravili demo-snimak uz gitaru i njegove udaraljke i to je tako stajalo sve dok, posle nekoliko godina, moja pokojna supruga Marina Tucaković nije završila tekst. Nažalost, Džej nikada nije snimio tu pesmu, pa smo za potrebe filma iskoristili taj demo-snimak koji sam izvadio iz budžaka i pomoću današnje tehnologije i veštačke inteligencije napravili smo ono što ćete čuti u filmu - priča Futa za "Informer" i otkriva da je pesma nastala još pre 15 godina:

Republika

Foto: ATA Images/M.M.

Futa Radulović

- Uvek sam imao običaj da melodije koje napravim stavljam u poseban folder za Marinu, na koje ona kasnije napiše tekst. Stavljao sam naznaku da su to moje melodije da ne bi pobrkala od silnih pesama koje su joj slali mnogi kompozitori. Melodija pesme "Za kraj" nastala je pre 15 godina i namenio sam je Džeju. Jednostavno mi se uklapala u ceo opus njegovih balada koje je maestralno otpevao do tada. U to vreme bio je aktuelan Grand festival, pa je za potrebe tog takmičenja bilo potrebno da napravim neku pesmu za njega. Tada smo imali samo strofu i moju nedovršenu melodiju refrena, i tu pesmu je Ramadanovski trebalo da otpeva na tom festivalu. Ali na kraju smo se ipak odlučili da za tu priliku snimimo pesmu "Zrno mudrosti", koja se kao i sve Džejove balade, i danas rado sluša.

Republika

Foto: Antonio Ahel/ATAImages

Džej

Pesma "Za kraj" čuće se u filmu "Nedelja" dva puta - u jednoj sceni kako je Džej "peva" pomoću veštačke inteligencije i u odjavnoj špici u izvođenju Cece Ražnatović.

- Bez dvoumljenja izbor je pao na Cecu jer ona ima emociju koju je imao i Džej. Mislim da će se svima dopasti i jedva čekam reakciju publike - kaže Futa.

Producent "Nedelje" Vladimir Anđelković oduševljen je što numeru za film peva Ceca.

- Bio sam oduševljen kada mi je Futa rekao da postoji pesma koju su Marina i on napisali, odnosno komponovali za Džeja, ali da nikada nije izašla u javnost. Poslušao sam je kod Fute u studiju i odmah smo odlučili da se ona nađe u filmu. Ona se čuje u sceni u kojoj je jedan od prelomnih momenata filma, kada je glavni junak prvi put otpeva... Pesma će se naći i na odjavnoj špici u Cecinom izvođenju, koja je ovom budućem muzičkom hitu dala svoj pečat - kaže Anđelković za "Informer".

Republika

Foto: Antonio Ahel/ATAImages

Ceca

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO:

Komentari (0)

Loading