"OVO JE NENADOKNADIV GUBITAK" Voja Brajović ŠOKIRAN, oglasio se nakon smrti slavnog reditelja Jagoša Markovića!

Autor:

Zabava

22.09.2023

19:40

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Čuveni glumac ne može da dođe sebi nakon tužne vesti!

"OVO JE NENADOKNADIV GUBITAK" Voja Brajović ŠOKIRAN, oglasio se nakon smrti slavnog reditelja Jagoša Markovića!

Foto: ATA Images, Youtube

ATA Images, Youtube

Slavni pozorišni reditelj Jagoš Marković preminuo je u 58. godini života, potvrdili su iz Narodnog pozorišta. Oglasio se poznati glumac Voja Brajović, koji se šokirao kad je čuo za smrt reditelja.

Republika

Foto: ATA Images

Voja Brajović

- Sad sam čuo, ne mogu da verujem - započeo je Voja, pa dodao:

- To je nenadoknadiv gubitak, da čovek ode tako odjednom... - istakao je glumac za domaće medije.

Republika

Foto: youtube.com/

Jagoš Marković

Važio je za jednog od najistaknutijih pozorišnih reditelja naše zemlje i regiona. Rođen je u Podgorici 1966. godine. Diplomirao je na Fakultetu dramskih umetnosti u Beogradu (1987), u klasi prof. Borjane Prodanović i Svetozara Rapajića. Diplomu reditelja stekao je u 21. godini života, a počeo je da režira sa 12. U Narodnom pozorištu u Beogradu, čiji je stalni reditelj od 2008 godine, režirao je najznačajnije naslove svetske i domaće klasike : "Učene žene", "Hasanaginica", "Gospođa ministarka", "Pokondirena tikva", "Dr", "Antigona", "Pepeljuga" (opera) i "Figarova ženidba" (opera).

Njegove predstave su dugovečne, hvaljene, izvode se uvek pred prepunom salom i proslavljaju nacionalni teatar na međunarodnim gostovanjima. Dobitnik je oko pedeset strukovnih, festivalskih i državnih nagrada među kojima su: Nagrada „Bojan Stupica“, Nagrada oslobođenja Beograda, Trinaestojulska nagrada , nagrada Mića Popović, Nagrada za svekupan doprinos stvaralaštvu Crne Gore, Nagrada grada Beograda, Nagrada grada Podgorice, Sterijina nagrada, nekoliko nagrada „Zlatni ćuran“ , „Ardalion“… U Bugarskoj je održan festival "Balkan čita Jagoša" u okviru koga su četiri reditelja radila njegov tekst Govornica.

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO:

Komentari (0)

Loading