SMRTNA ŽELJA MELITE BIHALI: Ovako je pričala o ispraćaju na večni počinak, dala UPUTSTVO za svoje ostatke!

Autor: P. R.

Zabava

25.08.2023

18:30

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Pokojna glumica svojevremeno otkrila do detalja gde bi volela da završe njeni posmrtni ostaci!

SMRTNA ŽELJA MELITE BIHALI: Ovako je pričala o ispraćaju na večni počinak, dala UPUTSTVO za svoje ostatke!

Foto: E-Stock/Jovan Jovanović

Melita Bihali

Poznata filmska i pozorišna glumica Melita Bihali, koja je u javnosti ostala upamćena po ulozi Olje u kultnom filmu "Maratonci trče počasni krug", preminula je u 89. godini u Beogradu, a tužne vesti o njenoj smrti potvrdio je za medije njen prijatelj i kolega, Milan Caci Mihailović.

Inače, Melita se svojevremeno dotakla teme smrti, te tada pričala da o njoj uopšte ne razmišlja, kao i da je ne plaši. Tom prilikom je izrazila želju da bude kremirana, a da njen pepeo prospu u more, kao i da bi volela da ostane upamćena kao pravična osoba.

Ne razmišljam o smrti, ničega se ne plašim. Živim svoj život onako kako mogu. Ako mi ostane viška novca, ako zaradim ili mi ostane od penzije, pomažem onome ko nema u komšiluku. Svi me ovde, koliko znam, vole i cene. Ovde ću biti dok sam živa, a kad umrem, moj pepeo neka prospu u more, a može i u reku, dospeće do mora. Volela bih da me pamte po tome što nikada nikoga nisam uvredila. Ako sam mogla da pomognem, pomogla sam, ako nisam, onda nisam odmagala. Nisam ni jednu jedinu ružnu stvar uradila. Mnogo puta sam se svađala zbog nepravde, eto, samo to, kad već moram da kažem. Dolazilo je do sukoba s ljudima, jer sam bila na strani pravde, i to je jedino što sam u životu grešila - pričala je tada čuvena glumica za Kurir.

Republika

Foto: Printscreen/youtube

Melita Bihali

Podsećanja radi, Melita Bihali je u kultnom filmu "Maratonci trče počasni krug" igrala kućnu pomoćnicu Olju, a njena zajednička scena u kadi sa veteranom srpskog glumišta Mićom Tomićem odmah je postala legendarna.

Međutim, malo kome je poznato da ta scena nije trebalo da izgleda tako. Kako bi postigli što bolji efekat iznenađenja, reditelj Slobodan Šijan i Mića Tomić su se dogovorili da je snime bez Melitinog znanja, kako bi njen vrisak i smeh bili što uverljiviji.

E sad, tu je pokojni Božidar Bota Nikolić, koji je bio direktor fotografije, tražio da ja gola otrčim u jedan ćošak, i ja to nisam htela jer to nije bilo dogovoreno. Nije bilo ni ono u kadi dogovoreno s cepanjem moje haljine, ali je sve ispalo spontano. Nisam se bunila, jer je bilo u svrhu filma i vrlo atraktivno, a ovo nisam htela. Oni su insistirali, najviše pokojni Nikolić. Mija je tada rekao: "Stanite, molim vas! Ako se niste dogovorili, nemojte koleginicu da maltretirate!" Tako sam ja otrčala u to ćoše uvijena u čaršaf, a ne gola. Na kraju je to isečeno. Šijan mi je rekao da je to bio malo prizemniji humor i izvinio mi se. Žao mi je, jer je to više govorilo o karakteru te uloge. I tako je ostalo upečatljivo. Pored toliko rada što sam radila, ljudi me najviše po tome znaju - istakla je jednom prilikom glumica.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO:

Komentari (0)

Loading