PREKRSTILA SE TRI PUTA I UMRLA: Srceparajuća želja naše slavne glumce se nije ostvarila, njene reči i danas CEPAJU DUŠU NA KOMADE

Autor: P. R.

Zabava

17.09.2023

09:30

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Glumica Branka Veselinović doživela je 105. godinu, ali joj se želja da ima decu nikada nije ostvarila.

PREKRSTILA SE TRI PUTA I UMRLA: Srceparajuća želja naše slavne glumce se nije ostvarila, njene reči i danas CEPAJU DUŠU NA KOMADE

Foto: ST/N. MANDIĆ

Glumica Branka Veselinović u februaru 2023. preminula je u 105. godini života, a deo svog života provela je u braku sa kolegom Mladenom Mlađom Veselinovićem. Njihova ljubav bila je filmska, međutim, oboje su patili što nemaju dece, a čuvena umetnica je jednom prilikom govorila o borbi za potomstvo sa svojim suprugom.

- Nisam bila te sreće da imam decu. Bila sam zdrava, a nemam dece. Bolelo me je to. Sve sam pokušala, ali nije moglo. Profesor kod koga smo Mlađa i ja išli govorio mi je: "Možda sa drugim čovekom možeš da imaš dete". Nisam htela. Rekla sam mu: "Profesore, mi se volimo" - pričala je Branka jednom prilikom za Blic.

Republika

Foto: Tanjug/Filip Krajinčanić

Branka Veselinović

Otkako je izgubila supruga, pa sve do svoje smrti, nije prošao dan da glumica nije pomislila na njega.

- Eh moj Mlađa, moja velika ljubav. Koliko je bio divan čovek. Otišao mi je zauvek. Imala sam veliku ljubav u mom Mlađi. Bili smo zajedno skoro 40 godina. On je i dalje u mom srcu. Nedostaje mi mnogo - govorila je.

Ona je preminula 8. februara, a iako je slutila da joj se bliži kraj, Branka je imala veliku želju da poživi još nekoliko meseci.

Republika

Foto: Tanjug/Filip Krajinčanić

Branka Veselinović

- Iako je bila svesna do poslednjeg trenutka i spremna za nebesko putovanje, Brankina želja je bila da ostane živa bar do Vaskrsa. Te večeri se tri puta prekrstila i pomolila Gospodu da je još malo ostavi u njenoj kući. Prekjuče je u ranim jutarnjim časovima njeno srce prestalo da kuca, a zatekla ju je u spavaćoj sobi Zorica Pavlović, gerontodomaćica, sa kojom je imala veoma blizak prijateljski odnos - otkrio je dva dana nakon Brankine smrti njen blizak prijatelj, novinar Nikola Radanović.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO:

Komentari (0)

Loading