Psa Simu iz ''Srećnih ljudi'' su svi obožavali, a niko nije znao čiji je on pas u stvarnom životu i da je imao DVOJNIKA!

Autor:

Zabava

22.10.2022

09:00

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Otkriveno čiji je u stvarnom životu ljubimac bio Sima.

Psa Simu iz ''Srećnih ljudi'' su svi obožavali, a niko nije znao čiji je on pas u stvarnom životu i da je imao DVOJNIKA!

Foto: youtube.com

Jedna od najpoznatijih serija svih vremena srpske kinematografije zasigurno je ''Srećni ljudi'', koja je obeležila detinjstvo mnogih generacija, a osim po nezaboravnim likovima koje su tumačili glumački velikani, ostala je upamćena i po psu Simi kog su svi obožavali.

Republika

Foto: Printsrkin: RTS

Serija Srećni ljudi

Ono što retko ko zna, jeste da je Sima, zapravo Amon, kako mu je pravo ime, u stvarnom životu bio ljubimac glumca Desimira Stanojević, koji je tumačio ulogu Vukašina Golubovića, kao i da ga je, kada je ostario, menjao njegov sin, Simče.

Desimir je za TV Novosti pre više od dve decenije govorio o svojim psima Amonu i Simčetu:

- Pripremam monodramu, u stvari, duodramu, za mene i mog psa Amona, a zove se "Moj kum i ja". Za petnaestak dana trebalo bi da krenemo na veliku turneju. Specijalni tekst za nas dvojicu napisao je Siniša Pavić, a režiraće Aleksandar Đorđević. Koristimo srećnu okolnost što Aca u stanu ima erkondišn, pa tamo svakodnevno po nekoliko sati imamo probe - počeo je Desimir tada čiji lik je u tom ostvarenju jedna od tri žene koje je imao, ostavila upravo zbog psa, a to je bio prvi put da je monodrama praćena i muzikom, jer je Siniša Pavić želeo da istakne Desimirove glumačke i pevačke sposobnosti:

Republika

Foto: youtube.com/pgp-rts

Pas Sima

- Jugoslovensku turneju organizuje "Estrada Taš", a namera mi je da, praktično, stignem do svakog čoveka koji me traži, voli i želi da vidi i oceni moj rad i trud. Nameravamo da obiđemo neke delove Bosne, bivše delove Hrvatske, eventualno Makedoniju i sva ona mesta koja su preko satelita gledala "Srećne ljude", jer imamo podatke da je na jugu Makedonije, pa čak i u Sloveniji serija bila strašno gledana. Sve to govori da te naše podele i blokade ne mogu da zaustave umetnost. Kasnije, planiramo i odlazak u inostranstvo odakle takođe dobijamo mnogo pisama, evo, baš je jedno nedavno stiglo u kojem čovek doslovno kaže: "Vi ne znate šta za nas znače "Srećni ljudi". To nam je jedini "izlazak" i najlepši provod."

Glumac je tada na turneju išao u pratnji svog ljubimca Amona, dok mu je Simče bio zamena.

- Činjenica je da se Amon kome je deset godina već umorio i da više nema "živaca" za glumu i slavu koja ga je spopala. Deca kada ga vide, krenu da ga pipkaju i štipkaju, a njemu, siromahu koji nije ni za šta kriv, to više uopšte ne prija, a i nema nikakve konkretne koristi, ni kosku više ne dobija. Zato sada malog Simčeta koji je "pljunuti" tata, uvodimo u posao. Čekam da još malo poraste, rođen je petog marta, u znaku Ribe, pa će uskakati umesto svog oca kada god to bude potrebno.

Republika

Foto: youtube.com/pgp-rts

Pas Sima je bio ljubimac Desimira Stanojevića

- E, da... Da je Amon to što jeste u američkim uslovima, sada bi imao svog ličnog veterinara, guvernantu, menadžera, frizera, pedikira i šta sve ne, i to ne zbog njega nego bi tu ljudi njuškali veliki izvor para. Skoro u svakom američkom filmu pojavi se i poneki simpatični psić, pa sam i ja došao na ideju i predložio nekim ljudima, da i mi snimimo dečji film u kojem će glavna ličnost biti pas. Siniša je veoma zainteresovan za tu ideju, a ja sam već smislio i naslov - "Sima se vraća kući". Verujem da bi taj film bio strahovito gledan i mislim da nema deteta koje ne bi otišlo u bioskop, ili gledalo na televiziji, pa i tamo gde dopire satelitski program. Međutim, kod nas je dečji film sklonjen na marginu i niko tu ne vidi pravi posao, a ja ga vidim.

Inače, umesto Amona i Simčeta, honorar su dobile Desimirove ćerke, koje on iz od milošte zove "kerovođe", jer su bile zadužene da kučiće dovode i odvode sa snimanja.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO:

Komentari (0)

Loading