POSLEDNJA ŽELJA Ivana Tasovca biće ispunjena: Omaž legendarnom pijanisti na prvu godišnjicu njegove SMRTI (FOTO)

Autor:

Zabava

29.09.2022

08:57 >> 09:03

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Ivan Tasovac preminuo je tačno pre godinu dana iznenadnom smrću , a večeras će mu biti priređen omaž.

POSLEDNJA ŽELJA Ivana Tasovca biće ispunjena: Omaž legendarnom pijanisti na prvu godišnjicu njegove SMRTI (FOTO)

Foto: republika.rs, Tanjug/D. Kujundžić

Na današnji dan, pre tačno godinu dana, iznenadnom smrću preminuo je nekadašnji direktor Beogradske filharmonije i pijanista Ivan Tasovac (1966-2021), a večeras u Kolarčevoj zadužbini biće mu ispunjena poslednja želja. 

Republika

Foto: Tanjug

Ivan Tasovac

Naime, jedna od namera vrhunskog pijaniste Ivana Tasovca, pre nego što je preminuo u 55. godini, bila je da orkestar na čijem je čelu, dobije jedan od najekskluzivnijih klavira današnjice - STEINWAY SPIRIO r. Ta želja večeras će biti ostvarena.

Večeras, na svečanom otvaranju filharmonijske sezone, nazvanom "Tasovcu u čast", na Kolarcu će biti promovisan ovaj revolucionarni instrument, na kojem će biti potpis Ivana Tasovca. Potpis će biti fabrički ugraviran na unikantom primerku svetski najslavnijeg proizvođača koncertnih klavira.

Foto: republika.rs, Tanjug/D. Kujundžić

 

Republika

Foto: Republika.rs, ST/V. Lukić

Sahrana Ivana Tasovca pre godinu dana

 

Upravo zahvaljujući pokojnom Tasovcu, Beogradska filharmonija postaće postati prvi orkestar u regionu, koji je vlasnik ovog najnovijeg modela klavira SPIRIO r. Njegov kompleksan sistem ima neslućene mogućnosti: istovremeno snima interpretacije i reprodukuje ih, uživo prenosi izvođenja iz celog sveta u visokoj rezoluciji. Na njemu se mogu slušati istorijska izvođenja najvećih pijanista, uz stvarno pokretanje dirki.

- Iako ga, nažalost, Ivan Tasovac nije dočekao, SPIRIO r je simbol svega što je on bio - jedinstven, inovativan, avangardan. Iz ljubavi i večne zahvalnosti, kroz ovaj instrument budućnosti, slavimo sve što nam je Ivan ostavio u zalog - tvrde u Filharmoniji, koja ovim koncertom slavi njegovu trajnu viziju.

- Niko kao on nije sanjao toliko veliko i smelo, inspirisan idejama koje pomeraju granice.

Republika

Foto: tajnug/D. Kujundžić

Godišnjica smrti Ivana Tasovca

Podsetimo, pre godinu dana ništa nije ukazivalo na tragičan kraj legendarnog pijaniste, koji je prethodno tog dana imao sasvim uobičajan dan, a onda u večernjim satima izgubio bitku sa životom. 

BONUS VIDEO: 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading