POMOZIMO JAKOVU da jednog dana vodi samostalan i ispunjen život!

Autor:

Vesti

29.09.2022

08:47

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Šestogodišnjaku Jakovu Vukadinoviću pre tri godine uspostavljena dijagnoza - Pervazivni poremećaj iz autističnog spektra.

POMOZIMO JAKOVU da jednog dana vodi samostalan i ispunjen život!

Foto: Budi human

jakov

Jakova Vukadinovića (2016), dete je iz uredno vođene i kontrolisane trudnoće, rođeno u terminu.

Na rođenju Jakov dobija ocenu 9/10.

Problemi počinju u devetom mesecu njuegovog života, budući da su se tada pojavile prve reči, ponavljanje i konverzacija sa roditeljima ali se to ubrzo izgubilo.

Roditelji su primetili da kasni sa govorom i sa 18. meseci su ga odveli na prvu procenu kod logopeda. Jakov od tada ide redovno na logopedske i defektološke tretmane.

Foto: Budi human

 

Pre tri godine, 2019. malom Jakovu je uspostavljena dijagnoza F84.9, što je Pervazivni poremećaj iz autističnog spektra.

Od tada kreće borba roditelja za to da mu obezbedi lečenje zahvaljujući kome će vremenom moći da ima koliko-toliko normalan život.

Čitavo lečenje porodica je do sada finansirala sama, pa je tako iscrpela sredstva i zato se obraća svim humanim ljudima kako bi zajedno pomogli Jakovu da napreduje i jednog dana vodi samostalan i ispunjen život.

Sredstva su mu potrebna za logopedske i defektološke tretmane, medikamente, hidro i hipo terapije, specijalističke preglede, rehabilitaciju, tretmane matičnim ćelijama, laboratorijske analize kao i za putne troškove.

 

Postoji nekoliko načina na koje možete izvršiti uplatu

* UPIŠI 1324 I POŠALJI SMS NA 3030

Jednokratna pomoć 200 din

* Uplatom na dinarski račun:

160-6000001421751-80

* Uplatom na devizni račun:

160-6000001422109-73

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading