POMOZIMO MARIJI: Studentkinji medicine iz Žitorađa potrebno 3.5 miliona dinara za izlečenje!

Autor:

Vesti

04.09.2022

10:46

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Marija Stanković iz Žitorađe boluje od “Nutcracker” sindroma i neophodno joj je 3.567.000 dinara za operaciju na jednoj klinici u Turskoj.

POMOZIMO MARIJI: Studentkinji medicine iz Žitorađa potrebno 3.5 miliona dinara za izlečenje!

Foto: Budi human

Marija Stanković

Marija Stanković iz Žitorađe koja je pred dve godine bila đak generacije u prokupačkoj Medicinskoj školi „Dr Aleksa Savić“, a sada je student medicine, boluje od “Nutcracker” sindroma i neophodno joj je 3.567.000 dinara za operaciju na jednoj klinici u Turskoj.

Marija je studentkinja na Medicinskom fakultetu u Nišu, dobitnica brojnih nagrada, priznanja i stipendija.

Sve je počelo 2016. godine kada su se Mariji javili prvi bolovi u stomaku. Nakon toga, ona je imala dve operacije u roku od godinu dana ali ništa nije dalo boljitak. Nakon što su se bolovi vratili, posle operacije žučne kese krenula je sa ispitivanjima kako bi pronašla uzrok svog stanja.

Na CT-u je 2018. godine utvrđeno da ima Nutcracker sindrom – circumaortica (najređi oblik) i sindrom gornje mezenterične arterije.

Marija je svoje lečenje započela na jednoj klinici u Istanbulu.

Sada mora na operaciju, a porodica ove devojke uputila je apel svim ljudima dobre volje da se uključe u akciju prikupljanja sredstva jer je to veliki izdatak za njenu porodicu jer oni nisu u finansijskoj mogućnosti  da plate operaciju.

Foto: Budi human

Računi na koje mogu da se uplate sredstva

Jedini lek za Nutcracker sindrom je operacija koja je komplikovana i u koju je potrebno da se uključi preko 10 hirurga koji će na osnovu njene anatomske građe utvrditi kako treba postupiti sa istim. Zato će biti neophodno da ona prođe niz ispitivanja do trenutka operacije.

Omogućimo ovoj hrabroj devojci nastavak lečenja u inostranstvu kako bi nasmejana nastavila život, vratila se obavezama i fakultetu.

Sredstva su potrebna za operaciju, lekove, suplemente, dijagnostiku, laboratorijske analize, kontrolne preglede kao i za putne troškove i troškove smeštaja u toku lečenja.

Humanitarna fondacija BUDI HUMAN – Aleksandar Šapić prikuplja novčana sredstva za Mariju Stanković (2001)

Za Marijinu pobedu!  Budimo humani!

Pomozimo Mariji!

Broj za sms poruku Mariji je: 1323 na 3030

Uplatom na dinarski račun:
160-6000001421749-86
Uplatom na devizni račun:
160-6000001422108-76
IBAN:
RS35160600000142210876
SWIFT/BIC:
DBDBRSBG

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading