Bila je prava LEPOTICA, ali i NOĆNA MORA cele Jugoslavije! Mirjanu svi znate kao "LEPTIRICU", ali njen život je TRAGEDIJA, umrla zaboravljena od svih (FOTO)

Autor:

Zabava

21.06.2022

08:51

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Život glavne glumice horor filma "Leptirica" mnoge je iznenadio, iako je briljirala umrla sama i zaboravljena.

Bila je prava LEPOTICA, ali i NOĆNA MORA cele Jugoslavije! Mirjanu svi znate kao "LEPTIRICU", ali njen život je TRAGEDIJA, umrla zaboravljena od svih (FOTO)

Foto: youtube printscreen

Nakon priča da se na jesen snima nastavak kultnog srpskog horor filma Đorđa Kadijevića "Leptirica" iz 1973. godine, isplivali su detalji o glavnoj glumici Mirjani Nikolić, koja iako je briljirala ovom ulogom nije nastavila tim stopama, pojavila se u par filmova i nestala, preminula je 2012. godine zaboravljena.

Reditelj Đorđe Kadijević je izjavio da će nastavak "Leptirice" biti strašniji od originala, koji je, prema pisanju medija pre 50 godina, na premijeri u Makedoniji jednog čoveka toliko prepao da je preminuo od srčanog udara u bioskopskoj sali na premijeri.

Republika

Foto: youtube printscreen

Petar Božović i Mirjana Nikolić

 

Kultni film govori o stanovnicima sela Zarožje, tačnije Strahinji, kojeg je igrao Petar Božović, koji započinje romansu sa seljankom Radojkom.

Radojka se jedne noći preobražava u čudovište i Strahinja saznaje da je njegova devojka zapravo vampir.

Čuvenu "Leptiricu" je igrala Mirjana Nikolić i imala je neslavnu sudbinu.

Pred njom je bila blistava karijera, ali ona je pala u zaborav i umrla 2012. godine.

Ona je završila istoriju umetnosti, ali je zbog svoje lepote i mladalačkog izgleda dobila ulogu kod Soje Jovanović u filmu "Silom otac".

Jovanovićeva je zapazila na ulici i oduševila se njenim izgledom. Usledilo je još nekoliko manjih uloga na filmu i televiziji, da bi dobila prvu glavnu, baš kod Đorđa Kadijevića u filmu "Leptirica".

Đorđe Kadijević kada je snimao ovaj film, izabrao je Mirjanu upravo zbog te njene prirodne ljupkosti, jer mu je to trebalo kao kontrast u odnosu na čudovište koje je igrala.

Republika

Foto: youtube printscreen

Mirjana Nikolić

 

Reditelj je koristio priču Milovana Glišića "Posle devedeset godina", koja je pravljena na osnovu narodnih kazivanja i predanja. U zabitom selu, naime, stradaju vodeničari. Noću ih napada vampir Sava Savanović. Uvereni da moraju da se oslobode vampira, seljani kreću sa glogovim kocem da traže njegov grob. Glavne uloge u filmu tumačili su još i Petar Božović, Slobodan Perović, Vasja Stanković i Tanasije Uzunović.

Legende o ovom filmu i strahu koji je sejao idu dotle da je jedan čovek u Skoplju na premijeri doživeo srčani udar i umro. Nakon toga su svi želeli da pogledaju takav strašan film.

Nakon ovog filma odigrala je još poneku ulogu, a onda potonula u zaborav. Kad Kadijevića je odigrala još par sporednih uloga, a onda zauvek prestala da se bavi glumom.

Republika

Foto: youtube printscreen

Mirjana Nikolić

 

U jednom intervju, Đorđe Kadijević je izjavio kako nije imao puno kontakata sa njom nakon što je glumila u seriji "Vuk Karadžić", koja je i njena poslednja uloga u životu. Slučajno ju je jednom sreo neposredne pre njene smrti 2012. godine.

Žao mu je bilo što nije uspela da vidi koliko je horor film i njena uloga značila publici širom sveta, pa je u njenu čast nakon toga organizovao specijalnu projekciju filma u njeno sećanje, prenosi Mondo.

Mirjana je rođena 18.7. 1949., a preminula 23.6.2012. godine sama i zaboravljena.

BONUS VIDEO:

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (1)

Loading
Mićko

03.08.2022 22:50

To što se više nije bavila glumom znači da je bila sama i zaboravljena? Koliku glupost napisaste i to ne jednom!