150 godina od rođenja slovenačkog arhitekte: Koncert za orgulje i klavir Plečniku u čast!

Autor:

Zabava

19.05.2022

13:54

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

150 godina od rođenja slovenačkog arhitekte Jožefa Plečnika, upriličen koncert za orgulje i klavir Plečniku u čast!

150 godina od rođenja slovenačkog arhitekte: Koncert za orgulje i klavir Plečniku u čast!

Foto: D. Kadić

Povodom 150 godina od rođenja slovenačkog arhitekte Jožefa Plečnika Ambasada Republike Slovenije u saradnji sa Ambasadom Republike Češke, Austrijskim kulturnim forumom, Društvom Slovenaca "Sava" u Beogradu i Franjevačkim samostanom Sveti Anton Padovanski upriličila je koncert za orgulje i klavir u izvedbi profesora Dalibora Miklavčiča sa muzičke akademije iz Ljubljane. Uz to otvorena je i izložba Plečnikovih dela u Plečnikovoj crkvi Sv. Antona Padovanskog u Beogradu.

Republika

Foto: D. Kadić

Koncert

- Nemojmo zaboraviti te velike ličnosti. Ne samo zbog velikih umetničkih dela, već zbog toga što su znali da spoje na poseban način nebo i zemlju, istoriju, sadašnjost i budućnost - rekao je nadbiskup beogradski Stanislav Hočevar.

Gosti su imali priliku da u polučasovnom koncertu uživaju u kompoziciji Miklavčiča iz četiri čina na klaviru, koju je napisao inspirisan životom ovog velikog arhitekte, a umetnička dela i lepota koju je Plečnik stvarao prikazani su na izložbi slika.
Republika

Foto: D. Kadić

Koncert

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO:

 

Komentari (0)

Loading