TEŠKA BOLEST POKOSILA NAŠEG MUŽIČARA: Umro Boban Petrović, poznato mesto i vreme sahrane!

Autor:

Zabava

08.04.2024

21:23

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Preminuo poznati muzičar.

TEŠKA BOLEST POKOSILA NAŠEG MUŽIČARA: Umro Boban Petrović, poznato mesto i  vreme sahrane!

Foto: pixabay.com

Sveće, ilustracija

U vesti koja je potresla mnoge ljubitelje muzike, saznali smo da je poznati mitrovački muzičar Slobodan Boban Petrović preminuo u 59. godini života nakon kraće i teške bolesti. Petrović je ostavio neizbrisiv trag u muzičkom svetu, kako u nekadašnjoj Jugoslaviji, tako i šire.

Boban Petrović je bio frontmen grupe "Abrakadabra", koja je dugo vladala domaćim top listama. Njihov muzički uticaj bio je značajan, te su čak našli svoje mesto i u Enciklopediji rok muzike u Vojvodini. Mitrovčani ga se sećaju kao muzičara koji je svojim nastupima na platou ispred sportske hale obeležio kraj osamdesetih i početak devedesetih godina.

Petrović je bio poznat po svom predanom radu na edukaciji budućih generacija muzičara. Njegova posvećenost muzici i podrška talentovanim mladim osobama bila je izuzetno važna za lokalnu muzičku scenu. Takođe, kao organizator više humanitarnih koncerata, Petrović je pokazao svoju velikodušnost i spremnost da svoj talenat koristi za nesebične svrhe.

Sahrana Bobana Petrovića zakazana je za utorak, 9. aprila, u 15 časova na groblju u Karlovčiću. Ova tužna vest ostavlja prazninu u muzičkom svetu, ali će se Petrovićeva muzika i doprinos lokalnoj zajednici zauvek pamtiti i ceniti.

Slobodan Boban Petrović će ostati upamćen kao neko ko je svojom muzikom, predanošću edukaciji i humanitarnim radom ostavio neizbrisiv trag ne samo u Mitrovici, već i širom muzičke scene bivše Jugoslavije. Njegovo nasleđe će živeti kroz generacije muzičara koje je inspirisao i podržao tokom svoje karijere.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO:

Komentari (0)

Loading