Ispovesti: Jurica Pađen o rokerskim provodima: Pokojni Luis je pevao, a Bora Čorba i ja smo cugali

Autor:

Zabava

08.04.2024

21:00

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Frontmen benda Aerodrom Jurica Pađen progovorio o poslednjem viđenju sa Akijem Rahimovskim, kao i odlasku u ilegalu Džonija Štulića

Ispovesti: Jurica Pađen o rokerskim provodima: Pokojni Luis je pevao, a Bora Čorba i ja smo cugali

Foto: Republika.rs

Nekadašnji član popularnog Parnog valjka i Azre, a do danas frontmen Aerodroma Jurica Pađen u emisiji "Ispovesti" progovorio je, između ostalog, o druženjima s rokerima bivše Jugoslavije, te spomenuo Boru Čorbu, s kojim se i danas često sretne.

Foto: RTS/printscreen

Bora Čorba

 

Naime, Jurica se prisetio noćnog provoda s frontmenom Riblje čorbe.

- Jednom prilikom su Aerodrom i Riblja čorba svirali bas ovde i bili smo zajedno. Kaže Bora: "Težak dan za jugoslovenski rokenrol", pitam ga: "Pa što, Boro", a on mi odgovara: "Rastura me glava." S njim se vidim često u prolazu kad putujem negde pošto je u Sloveniji. Sećam se, kad su oni počinjali, tad je bila popularna "Lutka s naslovne strane", tad smo znali da zalomimo. Zajedno smo odlazili u noćni klub, zvao se "Euridika". Pokojni Luis nam je pevao, a Bora i ja smo cugali. Tad mi je prvi put izrecitovao onako iz glave stihove "Ostaću slobodan, neću se menjati", koji su posle postali hit. Znao sam često da se provodim i s Dejanom Cukićem, evociramo uspomene - priseća se Jurica, koji najvećim uspehom smatra to što radi posao koji voli.
- Jedino je bitno ono što te ispunjava, ništa drugo, možeš imati pun dvorac eksponata, džaba. Kažu, jadan si čovek ako nemaš ništa, osim novca. Najtužnije je kad si u zabludi da radiš nešto dobro, a ne radiš. Kad vidim klince ispred sebe u publici, to je dokaz da duh nema dob, to je večna kategorija, zato dolaze po porciju toga što nudimo. Shvatili su šifru, uključili se u tu čaroliju jer je muzika čista čarolija - tvrdi Pađen, koji je iz Valjka i Azre naučio ono što ga je oblikovalo kasnije.
- U Valjku i Azri sam ispekao zanat, turneje su nam trajale po 150 dana u godini, to je vreme kad naučiš sve o tom poslu što treba, a ovi bendovi su i te kako žarili i palili - zaključuje Pađen.

Foto: ST/N. PANČIĆ

Aki Rahimovski

 

Smejao sam se s Rahimovskim, ne sluteći da ga vidim poslednji put 

Jurica Pađen, bivši član Parnog valjka, progovorio je o odnosu s pokojnim Akijem Rahimovskim, s kojim se družio, ne sluteći da ga vidi poslednji put. Naime, Jurica je otkrio da se glas i osoba kakav je bio Aki više ne rađa.
- Dobro se sećam poslednjeg susreta s Akijem. Bili smo jednom u klubu na promociji gitariste Parnog valjka. Bio je Aki, tad smo pričali, popili, smejali se, nisam znao da je to naš poslednji susret. Bio je veoma dobar dečko, boem, živeo je tu svoju muziku, predavao joj se bez ostatka bez kalkulacije, to se osetilo. Aki se više nikad neće ponoviti. On je unikatan. Kao ni Mocart što se neće ponoviti. To su jake individualnosti, koje su probile opnu i poput virusa se proširile čovečanstvom - rekao je Jurica.

Foto: Printscreen

Branimir Džoni Štulić

 

Džoni Štulić je napravio koliko je mogao i povukao se, to je bila njegova misija 
Jurica je jedan od retkih muzičara koji je u kontaktu s kolegom, frontmenom benda Azra Branimirom Džonijem Štulićem, koji se povukao na vrhuncu karijere, te otkrio detalje iz njegove ilegale.
- Štulić me naučio spontanosti i nerobovanju pravilima, okvirima. On je dao tačno onoliko koliko je morao dati, koliko je bilo predviđeno u tom svetu energija, koji je van naše moći. On je napravio ono što je morao napraviti, to je bila njegova misija na ovoj planeti. Besmisleno je žaliti za nečim, da li je Mesi mogao dati još 50 golova da nije otišao. On se često služio jednom poštapalicom, pa ću je iskoristiti: "Kako biti živ, a sretan", sve je to u glavi, neko vidi čašu do pola punu, neko do pola praznu, ti biraš - otkriva Pađen.

BONUS VIDEO:

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading