NADA TOPČAGIĆ NOSI KOKARDU U VUKOVARU! Osvanuo snimak pevačice: Živela velika, slobodna Srbija (VIDEO)

Autor:

Zabava

01.04.2024

17:00

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Narod je pozdravlja uzvicima i aplauzom!

NADA TOPČAGIĆ NOSI KOKARDU U VUKOVARU! Osvanuo snimak pevačice: Živela velika, slobodna Srbija (VIDEO)

Foto: E-Stock/Č.Vukojičić

Nada Topčagić

Na društvenim mrežama proširio se snimak pevačice Nade Topčagić i njenog kolege Ere Ojdanića koji 1992. godine pevaju u oslobođenom Vukovaru, u fabrici "Vuteks", a folkerka je tom prilikom na glavi nosila kokardu Dinarske divizije.

Naime, Nada i Era su uglas pevali sa okupljenom masom ljudi, a Ojdanić je u jednom momentu i povikao "Živela velika slobodna Srbija". Pevačica se zatim latila mikrofona i zapevala "Marširala kralja Petra garda", što je narod pozdravio uzvicima i aplauzom.

Inače, Nada Topčagić je jednom prilikom istakla da je zbog ovog nastupa već tri decenije zabranjena u Hrvatskoj, kao i da je nesporazum nastao upravo zbog Vukovara i tadašnje situacije u kojoj se našla.

Ja sam zabranjena 30 godina. Nadica Topčagić je zabranjena 30 godina u Hrvatskoj, u Bosni... U Hrvatskoj zbog Vukovara i želim sad da kažem. To su bila vremena kada je pao Vukovar. Ja 30 godina zbog Vukovara nisam bila u Hrvatskoj. Ispalo je da sam ja išla tamo i ubijala. Bila je grupa pevača, ko je sve bio nije bitno. Išli smo autobusom nalik onom iz "Ko to tamo peva", takav je bio - priča Nada, pa nastavlja:

Republika

Foto: ST/N. PANČIĆ

Nada Topčagić zabranjena u Hrvatskoj

- Došli smo u Šid. Dolazi vojska, a mi smo na sceni. Vukovar, stvarno je to bilo strašno. Mi smo otišli kada je Vukovar pao, tu noć, nije bilo struje. I dolazi čovek iza mene, stavlja mi kapu, kokardu, i dolazi Anica Liber koja je iz Hrvatske i nose mi sliku koju je objavio CNN, jao. I tada je sve prestalo...

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO:

Komentari (0)

Loading