LEKARI JOJ URGENTNO ZAKAZALI OPERACIJU: Pevačica prošla kroz iglene uši, ovaj propust ju je mogao koštati života!

Autor:

Zabava

20.03.2024

11:30

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Anabela Atijas je otkrila kako su joj lekari brzom reakcijom spasili život.

LEKARI JOJ URGENTNO ZAKAZALI OPERACIJU: Pevačica prošla kroz iglene uši, ovaj propust ju je mogao koštati života!

Foto: instagram.com/anabelci

Anabela Atijas

Pevačica Anabela Atijas je otkrila da je u svojoj 20. godini vodila tešku borbu sa opakom bolešću. Ona je istakla da je samopregled veoma važan i da je brza reakcija lekara spasila njen život.

Anabela je istakla da je slučajni razgovor sa prijateljicama o mamografiji ostavio veliki utisak na nju. Nakon što je napipala kvržicu na dojci, odmah je reagovala i otišla na pregled. Brzom reakcijom lekara, operacija je zakazana u roku od tri dana, spašavajući Anabelin život.

- Meni se to davno desilo, sa samo 20 godina. Operisana sam u Švedskoj 1995. godine. Imala sam tu sreću da čujem razgovor mojih prijateljica koje su pričale o pregledu, odnosno mamografiji. Slušala sam stariju prijateljicu koja je govorila tada da je samokontrola veoma važna i eto igrom slučaja meni je to ostalo u glavi, taj razgovor i jasno se sećam da trenutka kada sam napipala kvržicu na dojci. Tog petka sam se vraćala iz diskoteke, otišla da se tuširam i napipala kvržicu. U ponedeljak sam odmah otišla na pregled, urađena mi je biopsija i u roku od tri dana mi je zakazana operacija - pričala je tada Anabela i otkrila koliko je bitan samopregled, ali i brza reakcija lekara.

Republika

Foto: printscreen/Blic TV

Anabela Atijas

 

- U Švedskoj se operacije ne zakazuju tako lako, ja sam tada na sreću imala papire, ali nisam bila upoznata sa tim kako to ide tamo. Danas kad shvatim kojom su me brzinom operisali shvatam da nisu želeli da rizikuju da to pređe u nešto gore. Doktor mi je rekao kad me je operisao da je srećan što se sve tako brzo završilo jer je to već krenulo da prelazi u neki loš oblik. Brzom reakcijom lekara meni je spašen život, ali samokontola je isto jednako bitna. Na sreću nisam išla ni na kakve hemoterapije, imala sam samo hormonsku terapiju. Pet godina posle operacije je bitno kontrolisati, a posle pet godina ne postoji mogućnost recidiva - rekla je ona priznala da je postala mnogo obazrivija kada je njeno zdravlje u pitanju.

- Uvek odreagujem kada nešto primetim, sada poznajem svoje telo više nego ranije. Znam kako otprilike izgledaju te opasne kvržice, znam da ne bole i da su veoma tvrde, i da se po tome razlikuju od ostalih. Ne treba doživeti stres na svaku kvržicu u našem telu, ali treba biti obazriv, a ja sam postala mnogo obazrivija. Igrom slučaja mi je u malom mozgu ostalo to masiranje dojki pri tuširanju - tada je rekla Anabela i otkrila da je prolazila i kroz jedan pakao, budući da joj rezultati na ginekološkom pregledu nisu bili dobri, te apeluje na sve žene da redovno odlaze na ginekološke preglede.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading