UMRO ČUVENI SRPSKI PEVAČ: Duga i teška bolest mu ODNELA ŽIVOT!

Autor:

Zabava

17.03.2024

08:20

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Šok i neverica u svetu muzike!

UMRO ČUVENI SRPSKI PEVAČ: Duga i teška bolest mu ODNELA ŽIVOT!

Foto: Youtube printscreen

Danas je muzička scena Srbije ostala zatečena i potresena vestima o odlasku Dragoljuba Crnčevića, poznatijeg kao Crnke, frontmena i osnivača jednog od najznačajnijih bluz bendova u našoj zemlji, "Point Blank". Vest o njegovoj smrti nakon druge i teške bolesti potvrdili su njegovi najbliži prijatelji.

Njegovi prijatelji, poštovaoci i Udruženje rok muzičara su se oprostili od Crnketa putem društvenih mreža, ističući njegov značaj i ostavštinu koju je ostavio na muzičkoj sceni. Njegov doprinos istraživanju korena bluz muzike i autorske pesme koje su osvojile milione slušalaca, ostaju kao deo nasleđa koje je ostavio iza sebe.

- Velika tuga! Napustio nas je legenda, počasni clan URMUS-a, Crnke. Neka mu je večna slava i hvala - stoji u kratkom saopštenju pomenutog udruženja.

Grupa "Dr. Project Point Blank Blues Band" je osnovana 1983. godine, a Crnke je okupio talentovane muzičare poput Timotija Dejvisa, Majkla Salca i Dragana Markovića. Iako su se tokom godina sastav benda menjao, Crnke je ostao neizostavan deo grupe, dajući joj prepoznatljiv zvuk i energiju.

Crnke je bio ne samo frontmen i pevač, već i gitarista benda, čija je muzika bila prepoznatljiva po spoju tradicionalnog bluza i autorskih pesama. Njihov album "Gitarologija" ostaje kao testament Crnketovom muzičkom nasleđu, a njihove svirke na neobičnim mestima poput stanica metroa u Parizu ostale su upamćene kao posebno iskustvo za sve ljubitelje bluz muzike.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO:

Komentari (0)

Loading