OVA VODITELJKA JE ROĐAKA OGNJENA AMIDŽIĆA: Nekad su radili zajedno, a evo kako ona danas izgleda! (FOTO)

Autor:

Zabava

16.03.2024

18:45

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Mnogi nisu znali da su Ognjen Amidžić i Aleksandra Jeftanović rođaci!

OVA VODITELJKA JE ROĐAKA OGNJENA AMIDŽIĆA: Nekad su radili zajedno, a evo kako ona danas izgleda! (FOTO)

Foto: youtube.com/AmiG Show, Instagram

Ognjen Amidžić potiče iz novinarske porodice, što je činjenica koja često intrigira javnost. Naime, Ognjenov otac, Zoran Amidžić, bio je novinar iz Šapca koji je tragično nastradao na zadatku na Baniji zajedno sa još trojicom kolega. Ognjen je nasledio ljubav prema novinarstvu od oca, ali nije jedini u porodici koji se bavi ovim zanimljivim poslom.

Republika

Foto: TV Pink/printscreen

Ognjen Amidžić

Pored Ognjena, u novinarskim vodama uspešno pliva i Aleksandra Jeftanović, koju mnogi pamte iz kultnog Sitija, ali je od tada vodila brojne emisije i dokazala se u voditeljskom poslu. Ognjen je jednom prilikom objasnio njihovo srodstvo rekavši da je prababa iz Jeftanovića, kao i da su Aleksandra i on iz Šapca. Ovo srodstvo dodatno baca svetlo na njihovu porodičnu povezanost i nasleđene novinarske veštine.

- I danas sebe smatram prvenstveno Šapčankom, iako sam veći period života provela u Beogradu, jer sam u tom gradu sazrela i stekla neka važna saznanja o životu. Moje detinjstvo je bilo lepo, ušuškano, sigurno, sa tradicijom nedeljnog ručka, odlazaka u pozorište, čitanja knjiga. Mnogo vremena i ljubavi su baka i deka uložili u mene. Dok je baka svoju ljubav iskazivala preko hrane, deka je bio stub kuće i apsolutni autoritet. Nakon rata, u kojem je izgubio brata, oženio se mojom bakom i njih dvoje su pored svoje odgajali i decu dekinog brata. Bio je načelnik Uprave državne bezbednosti, penzionisan zajedno s Aleksandrom Rankovićem. Nikada nije mirovao. Imao je običaj da ustane ujutru, odradi jogu, uradi sve šta treba i onda i po dvadesetak kilometara vozi bicikl. Jednom rečju, muškarac starog kova - rekla je voditeljka i dodala:

Republika

Foto: Instagram

Aleksandra Jeftanović

- To poznanstvo ima izvesnu predistoriju. Naime, moj i Ognjenov deda su iz istog sela, a vezuje nas i staro kumstvo. Nas dvoje smo intenzivno počeli da se družimo u petom razredu osnovne škole. On je već tada bio šmeker, jedan od četvorice glavnih mangupa u našoj generaciji. Sećam se da ga je interesovao sport. Bavio se rukometom, bio je duhovit, radoznao i dobar dečko - rekla je Jeftanovićeva o Amidžiću za portal Ekapija.

BONUS VIDEO: 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading