TEYA DORA PRONAŠLA RAMONDU USRED BEOGRADA: Snimak pevačice i prelepog cveta RASPLAKAO je sve (VIDEO)

Autor:

Zabava

13.03.2024

20:00

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Pevačica posetila posebno mesto!

TEYA DORA PRONAŠLA RAMONDU USRED BEOGRADA: Snimak pevačice i prelepog cveta RASPLAKAO je sve (VIDEO)

Foto: ATAImages

Ovogodišnja predstavnica Srbije na prestižnom takmičenju "Pesma Evrovizije", mlada pevačica Teya Dora, nedavno je posetila Botaničku baštu u Beogradu kako bi se upoznala sa specijalnom postavkom cveta ramonde. Video snimak ove posete objavljen je na zvaničnom Instagram profiliu Radio-televizije Srbije posvećenom Evroviziji, gde je Teodora zajedno sa zaposlenima imala priliku da istraži ovu zanimljivu postavku i bolje se upozna sa specifičnim cvetom o kojem peva.

 

 

Inače, Natalijina ramonda (Ramonda nathaliae) je biljka koja pleni svojim karakteristikama. Reč je o višegodišnjoj, zimzelenoj zeljastoj biljci koja nije lekovita. Ono što je čini posebnom jeste njeno snažno podzemno stablo visine oko 10 centimetara, koje može nositi čak do pet cvetova. Krunica ovih cvetova je prelepo ljubičaste boje, dok plod biljke čini čahura sa velikim brojem sitnih semena.

Republika

Foto: Dr Maja Lazarević

Cvet Ramonda

Natalijina ramanoda postala je simbol srpskog stradanja u Prvom svetskom ratu, kada je Srbija izgubila 1,24 miliona ljudi, odnosno 28 odsto celokupnog stanovništva koje je imala po popisu iz 1914. godine. Poznat i kao "cvet feniks", budući da može da oživi uz pomoć samo jedne kapljice vode i kada se potpuno osuši. Nosi se na reveru uoči i na Dan primirija koji se obeležava 11. novembra.

- Ramonda ima više značenja, ali onako kako ja volim da je vidim jeste kao jedan srpski feniks. Govori o tome kako iz velike patnje može da se izađe kao pobednik, baš kao što je ramonda - kratko je prokomentarisala Teya Dora za domaće medije.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO:

Komentari (0)

Loading