OBJAVLJENA NOVA PRAVILA ZA EVROVIZIJU 2024: Zvanična odluka organizatora!

Autor:

Zabava

12.03.2024

21:30

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Producenti su doneli odluku o pravilima za Evroviziju!

OBJAVLJENA NOVA PRAVILA ZA EVROVIZIJU 2024: Zvanična odluka organizatora!

Foto: Shutterstock

Svake godine, Pesma Evrovizije okuplja ljubitelje muzike širom Evrope i beyond, a ove godine se održava u Švedskoj od 7. do 11. maja. Međutim, ovogodišnje takmičenje donosi nekoliko promena koje su izazvale veliku pažnju javnosti.

Čelni ljudi Evrosonga su objavili promene u pravilima takmičenja koja se odnose na pet zemalja u sklopu Velike petorke. Nemačka, Velika Britanija, Francuska, Italija, Španija, kao i država domaćin Švedska, će prvi put nastupiti i u polufinalnim večerima, ali će automatski biti u finalu, bez mogućnosti glasanja za njih u polufinalima. Ovo novo pravilo ima za cilj da pruži zemljama Velike petorke i domaćinu pravedniju priliku da nastupe u polufinalima, nudeći publici u areni i gledaocima kod kuće mogućnost da uživo vide sve izvođače koji se takmiče pre finalnog takmičenja.

 

 


Pored promena učesnika u polufinalima, promenjena su i pravila glasanja. Sada će publika moći da glasa za takmičare od početka polufinalnih večeri, dok su oni na sceni. Ovo je značajna promena u odnosu na prethodne godine, gde je glasanje počinjalo tek nakon svih nastupa. Osim toga, verni fanovi širom sveta će imati 24-satnu prednost u glasanju, omogućavajući im da daju svoj glas odmah nakon završetka druge generalne probe u polufinalima i finalu.

 

 

- Smatramo da ova promena daje zemljama velike petorke i zemlji domaćinu pravednije igralište u velikom finalu budući da sada imaju priliku da stvarno nastupe u polufinalima. To je takođe prednost i za publiku u areni i za gledateoce kod kuće jer mogu uživo da vide nastupe svih izvođača koji se takmiče pre finala - izjavila je Eba Adelson, izvršna producentkinja "Pesme Evrovizije 2024.".

Foto: Shutterstock

Evrovizija 2024

 



Izvršna producentkinja "Pesme Evrovizije 2024.", Eba Adelson, izjavila je da su ove promene inspirisane pozitivnim iskustvom sa procedurom glasanja u nacionalnom finalu Švedske, kao i željom da se pruži bolja prilika gledaocima širom sveta da učestvuju u rezultatu. Očekuje se da će ove promene uneti novu dinamiku i uzbuđenje u takmičenje, a fanovi širom sveta već uveliko spekulišu o tome kako će se nove promene odraziti na konačne rezultate.

Srbija će ove godine na Pesmi Evrovizije biti predstavljena od strane Teye Dora sa pesmom "Ramonda". Prema kladionicama, očekuje se da će naša zemlja zauzeti 21. poziciju na ovogodišnjem takmičenju, što dodatno pojačava uzbuđenje među domaćom publikom.

Dakle, dok se euforija širi i očekivanja rastu, jedno je sigurno - Pesma Evrovizije 2024. godine će doneti nezaboravno iskustvo za sve ljubitelje muzike širom sveta.

BONUS VIDEO:

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading