ŠOKANTNO PRIZNANJE SAJSI MC, ZBOG OVOGA JE BRESKVICI ONEMOGUĆILA POBEDU NA PZE: Negativni komentari joj ne daju da živi!

Autor:

Zabava

04.03.2024

19:30

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Sajsi MC otvoreno o negativnim komentarima i pritiscima u žiriju Pesme za Evroviziju!

ŠOKANTNO PRIZNANJE SAJSI MC, ZBOG OVOGA JE BRESKVICI ONEMOGUĆILA POBEDU NA PZE: Negativni komentari joj ne daju da živi!

Foto: ST/Dragan Kadić,Printscreen/RTS1

Razgovor o glasanju na Pesmi za Evroviziju i dalje uzburkava javnost, a jedna od članica žirija, Sajsi MC, odlučila je da progovori o svom glasanju i konkretnim razlozima zašto je dala 12 bodova Teyi Dori, koja će predstavljati Srbiju na ovogodišnjoj Evroviziji, a zašto nula Breskvici.

Sajsi MC ističe da je duboko zabrinuta zbog polarizacije koja je nastala nakon ovog takmičenja, te da vidi tu polarizaciju kao nastavak podela koje već postoje u našem društvu. Ona naglašava da ova vrsta takmičenja ne bi trebalo da izazove tako snažne reakcije i da smatra da je to pokazatelj da nešto nije u redu u društvu.

Sajsi MC smatra da ovo takmičenje treba da bude umetničko, ali da se zbog spoja muzike i glasanja dobilo nešto što više liči na sport. Ona ističe da ove dve strane ne mogu objektivno da sagledaju stvari, te da je žiri samo 50% glasova, dok je drugih 50% SMS glasanje, što dodatno utiče na subjektivnost rezultata.

Republika

Foto: ST/Dragan Kadić, Printscreen/RTS1

Sajsi MC i Breskvica

 

- Tamo nisam došla da ocenjujem nečiju karijeru, već šta treba da ode na Evroviziju. Nikada nisam bila u žiriju za ovako veliko takmičenje i to sam ozbiljno shvatila. Nikakvih pritisaka nije bilo i sve je proteklo na visokom nivou - rekla je Sajsi na samom početku.

- Sve pesme u sebi imaju nešto ideološko, ali u žiriju ti moraš da glasaš sa muzičke strane. Mene nisu zvali kao politikološkinju, već kao nekog ko se bavi tekstom i ko je na sceni već 20 godina. Meni je bila bitna inovativnost, pristup i da to bude zaokružena celina. Zato sam prednost dala nekim drugim autorima - otkrila je ona za domaće medije.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO:

Komentari (5)

Loading
Alex

04.03.2024 22:45

Ma i Konstrakta je dobila nulu od Nede Ukraden pa je pobedila.

Odgovori 12 3
Sajsi miga

04.03.2024 22:57

Sajsi je prava osoba za žiri. Jako poznata ali nešto manje od onoga ko je pozvao. Vremenom će porasti i napredovati pa se možda pojavi i na vašarištu za izbor nejbolje pevaljke pod šatorom! Ona je za akademiju muzičkih nauka!

Odgovori 15 7
Zoran

05.03.2024 00:23

Naravno da nešto nije u redu u društvu kada si ti u žiriju

Odgovori 23 3
Srba

12.03.2024 17:48

Jad i beda drustvo nam je podeljeno duboko polutika se umesala svugde pa i u ovo takmicenje