ŠABAN ŠAULIĆ PREDOSETIO SMRT, OVO GA JE MUČILO PRED TRAGEDIJU: Nakon 5 godina otkrivena VELIKA TAJNA o udesu - Detalji koje javnost nije znala!

Autor:

Zabava

18.02.2024

18:00

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Kum Šabana Šaulića progovorio o poslednjim danima!

ŠABAN ŠAULIĆ PREDOSETIO SMRT, OVO GA JE MUČILO PRED TRAGEDIJU: Nakon 5 godina otkrivena VELIKA TAJNA o udesu - Detalji koje javnost nije znala!

Foto: ST/V. LUKIĆ

Šaban Šaulić

Juče je obeležena peta godišnjica smrti kralja narodne muzike Šabana Šaulića, koji je tragično izgubio život u saobraćajnoj nesreći nedaleko od Bilefelda. Tom prilikom je stradao i Mirsad Kerić, dok je Šabanov kum Slobodan Stojadinović zadobio teške povrede. Šabanov kum je otkrio potresne detalje njihovog poslednjeg razgovora i trenutke pre nesreće.

Stojadinović je otkrio da su se tog 16. februara uputili ka Dizeldorfu, ali su organizatori nastupa zatražili da prespavaju u Bilefeldu. Tokom putovanja, primećivao je promene u Šabanovom ponašanju i izjavio da je pevač delovao kao da ga nešto muči.

Foto: youtube.com/RTV Pink Official

Slobodan Stojadinović kum Šabana Šaulića

 

- 16. februara smo poleteli za Dizeldorf, pozvali smo organizatore nastupa rekli su da dođemo do Bilefelda da prespavamo tamo. Dva sata je taj put trajao, sedeli smo pozadi i pričali. U zadnjih nekoliko dana osetio sam kao da to nije taj Šaban kog ja poznajem. Kao da ga je nešto mučilo. Pričali smo dugo o pokojnom Sinanu i tome kako je provodio svoje poslednje dane. Rekao je tada za sebe: ''Ja neću još dugo... završiću na bini'' - rekao je Šabanov kum u ''Premijera - Vikend specijalu'' i dodao:


Kum je opisao kako je tog kobnog jutra Šaulić nestrpljivo žurio i kako je imao neobičan osećaj tokom vožnje. Uz slike koje će mu zauvek ostati urezane u sećanju, opisao je trenutke pre nesreće, kada je Šaban iznenada promenio svoje uobičajeno ponašanje.

Foto: ST/V. LUKIĆ

Šaban Šaulić

 

- Nisam hteo da ga budim, tog jutra on je meni zakucao na vrata i požurivao me da krenemo. Dolazimo do auta, otvaramo vrata, on je uvek voleo da sedi iza, tada je hteo da sedne napred. Ja sam zaspao, samo sam zatvroio oči, padam , pa plivam, pa letim, smejem se, pa se grčim, vidim neko svetlo. U jednom momentu video sam Šabana u čudnom položaju i njegove teške uzdahe, to je jezivo bilo... - poručio je Slobodan.


Posebno je potresno što je Šabanova izjava osećaja da neće još dugo trajati i da će završiti na bini ostavila dubok utisak na njegovog kuma. Ovaj detalj baca novo svetlo na pevačeve poslednje dane i unosi dodatnu emotivnu težinu u priču o njegovoj tragičnoj pogibiji.

Pet godina nakon Šabanove smrti, njegovo ime i muzika i dalje žive u srcima mnogih obožavalaca širom sveta. Njegova tragična pogibija ostavlja dubok trag u istoriji narodne muzike, a sećanje na njega će zauvek ostati živo među ljubiteljima njegovog rada.

BONUS VIDEO:

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading