ALEKSIĆ PROBAO DA NAPADNE VUČIĆA, PA SE SKROZ OLUPAO: Pa što se, čoveče, hvataš brojki kad ti one još od školskih dana nikako ne idu od ruke

Autor:

Vesti

18.02.2024

18:00

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Miroslav Aleksić, predsednik Narodnog pokreta Srbije, iako je u javnosti poznat kao neko kome brojke nisu baš jača strana, sudeći po svedočanstvu iz srednje škole, baš voli da priča o brojevima, sabira i oduzima. A nikako mu ne ide...

ALEKSIĆ PROBAO DA NAPADNE VUČIĆA, PA SE SKROZ OLUPAO: Pa što se, čoveče, hvataš brojki kad ti one još od školskih dana nikako ne idu od ruke

Foto: Tanjug

Tako je, uprkos lako proverljivoj činjenici da se za lečenje dece obolele od retkih bolesti kod nas i u inostranstvu izdvaja neuporedivo više novca nego ranije, pokušao i na ovome da napadne državu i predsednika Aleksandra Vučića. Pokušao, pa se olupao.


- Mi se borimo protiv stanja u društvu koje nije normalno, ovi ljudi stvaraju paralelnu realnost! Mi smo imali strašno veliku predstavu povodom Dana državnosti, gde je Vučić organizovao vatromete, dronove, zastave... Spektakl s izlivom radikalsko-naprednjačkog patriotizma, iza čega se krije poraz države, krije se to da lečimo decu SMS porukama - lupio je Aleksić tokom gostovanja na jednoj od televizija u vlasništvu Dragana Šolaka.

Pored toga što je jasno pokazao da mu očigledno smeta obeležavanje Dana državnosti Srbije, Aleksić je pokazao i da ne barata činjenicama, kao ni zvaničnim podacima. Narodski rečeno, priča o nečemu o čemu očigledno nema pojma. Ili ima, ali bezočno izmišlja zarad svojih političkih ciljeva.


Komentarišući ovu Aleksićevu izjavu, predsednik Srbije Aleksandar Vučić izneo je zvanične podatke, što bi se u našem narodu moglo opisati popularnom frazom "pametnom dosta".


- U našoj zemlji danas lečimo mnogo više nego u najrazvijenijim zemljama sveta. U našoj zemlji se po rođenju radi skrining koji država plaća, za četiri bolesti. To se radi u 20 najrazvijenijih zemalja. Samo se u Americi, Nemačkoj i Srbiji "deca leptiri" leče besplatno, a to na godišnjem nivou iznosi prosečno 635.000 evra - kazao je predsednik iznoseći zvanične podatke.


Dejan Miletić, politički analitičar iz Centra za proučavanje globalizacije, kaže za naš list da ga ovakve izjave od Miroslava Aleksića i tog dela opozicije okupljenog oko Dragana Đilasa uopšte ne iznenađuju.


- Ne pamtim da je Srbija više ulagala u zdravstvo, kao i lečenje svih tih retkih bolesti još od perioda raspada Jugoslavije. Kada se neko zapita da li je ovo dovoljno, pa naravno da uvek može još i da uvek može bolje, ali se polako ka tome ide. Ipak, ovakvom zloupotrebom na način kako to čini Aleksić sigurno ništa nećemo poboljšati. Međutim, njegova uloga je sasvim jasna, a to je činjenica da on ispunjava tuđe naloge, gde postoji jedan jedini cilj, a to je kritika sopstvene države, pa čak i onda kada za to nema osnova - kazao je Miletić. T. B.

 

130
MILIONA DINARA ZA LEČENJE RETKIH BOLESTI OD 2008. DO 2012.
12,3
MILIJARDE DINARA ZA LEČENJE RETKIH BOLESTI OD 2013. DO 2023.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO

 

 

 

.

 

 

Komentari (14)

Loading
Kris

18.02.2024 22:56

Koliko si praznoglav od 0 do Aleksic?! Aman,neka coveku objasni neko da se samo blamira i da kad mu nesto ne ide odustane;a ne da se jos vise kanali...

Milica

18.02.2024 23:13

Ludilo Aleksica se nastavlja i jasno je da nikad nece baratati matematikom kako valja.

Luka

18.02.2024 23:17

Osudjeni krivokletnik Aleksic nije Vucicu ni do kolena , njegove histerije nikad Srbiji nista dobro nisu donele.

Sara

18.02.2024 23:18

Da Aleksic ima obraza povukao bi se iz politike odavno.