LEPOJ VAŽNIJA TEZGA OD ODLIKOVANJA: Dobila Zlatnu medalju za zasluge, a evo zašto se nije pojavila na svečanoj dodeli!

Autor:

Zabava

17.02.2024

08:00

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Pevačica je priznala da je pozvana da dođe po orden, pa naglasila da je zbog poslovnih obaveza bila sprečena da dođe.

LEPOJ VAŽNIJA TEZGA OD ODLIKOVANJA: Dobila Zlatnu medalju za zasluge, a evo zašto se nije pojavila na svečanoj dodeli!

Foto: printskrin

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić povodom Dana državnosti dodelio je ordenje za 107 lica, među kojima su i pojedine ličnosti s estrade, koje su sa zadovoljstvom došle da prime priznanja.


Međutim, pevačica Lepa Lukić, koja je za svoje zasluge takođe odlikovana, nije se pojavila na svečanoj dodeli upriličenoj u zgradi Generalnog sekretarijata predsednika republike pošto joj je tezga bila preča.


- U romingu sam, nisam u Srbiji. Nisam mogla da dođem, u Beču sam sve vreme - rekla je pevačica za Blic, pa dodala:


- Zvali su me sinoć da dođem po orden, ali kako da stignem, u Austriji sam. Poslovno sam ovde.

Republika

Foto: ATA Images

Mirko Kodić i Zorica Brunclik preuzeli svoje nagrade

Inače, Lepa je, kao i njena koleginica Zorica Brunclik, te harmonikaš Mirko Kodić, dobila Zlatnu medalju za zasluge, zahvaljujući karijeri i doprinosu narodnoj muzici.

Lukićeva i Kodić su karijeru započeli još sedamdesetih godina, od kada su prisutni na javnoj sceni. Brunclikova, koja je u muzici nešto kraće od njih, tokom više od pet decenija umetničkog rada postigla je sve što se moglo postići. Postala je i ostala najtiražnija pevačica na Balkanu u svim muzičkim žanrovima, održala je rekordan broj solističkih koncerata, te ostavila pesme koje su postale deo antologije srpske kulture.Dobila je sva esnafska, ali i priznanja koja dodeljuje publika i to po više puta. Zorica je ovogodišnju nagradu dobila kao umetnik iz folk branše, kome je to pošlo za rukom dok je još u zenitu karijere, dok se pre nje ovim priznanjem, pred kraj života, ovenčao legendarni Predrag Živković Tozovac, kao i Šaban Šaulić, koji je nagradu dobio posthumno.


Zorica Brunclik: Ponosna sam
i zahvalna na ovom priznanju

Foto: ATA Images

Zorica Brunclik se zahvalila predsedniku Srbije

Zorici Brunclik je Zlatna medalja za zasluge kruna svega što je dosad postigla u muzičkoj karijeri. Istaknuta estradna umetnica dobila je najviše priznanje koje država dodeljuje, a ona je po uručenju prestižne nagrade istakla sledeće:


- Ponosna sam i zahvalna na ovom priznanju. Zahvalna predsedniku jer je pokazao da se umetnost ne može i ne treba deliti na visoku i popularnu, zahvalna publici što me je sve ove godine održala i zahvalna bogu što sam dobila tako plodonosan, uzbudljiv i srećan život!

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO:

 

Komentari (0)

Loading