Najtraženija turistička destinacija za praznike - Vrnjačka Banja

Autor:

Vesti

16.02.2024

17:47

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Trenutno u Vrnjačkoj Banji boravi preko 25.000 posetilaca i uživaju u njenim lepotama.

Najtraženija turistička destinacija za praznike - Vrnjačka Banja

Foto: Ustupljene fotografije

Turistički kapaciteti u Vrnjačkoj Banji tokom ovih praznika su popunjeni, i ovaj turistički biser nastavlja da obara rekorde kada su u pitanju i domaći a i strani gosti.

Trenutno u Vrnjačkoj Banji boravi preko 25.000 posetilaca i uživaju u njenim lepotama.

Nova turistička atrakcija koja je oduševila posetioce je prvi stakleni vidikovac u Srbiji koji se nalazi na Crkvenom brdu, u samom centru Vrnjačke Banje, na čuvenom Trgu kulture, na 24 metra visine i sa njega se vidi ceo park,termomineralno kupatilo i mineralni izvori.

 

Naime, Vrnjačka  Banja  je u vreme državnog praznika rekoreder po broju posetilaca.

Lepo vreme izmamilo je turiste na obližnju planinu Goč a u banji velika je poseta novo otvorenom vidikvcu "Panoramskom tocku" , mineralnim izvorima zoo vrtu i banjskim kafićima i parkovima. Takođe. hoteli su popunjeni kao i domaća radinost.

Podsetimo, Vrnjačka Banja je sedište opštine Vrnjačka Banja. Nalazi se u centralnoj Srbiji u Raškom okrugu. Udaljena je oko 200 km od Beograda, 25 km od Kraljeva i 7 km od Trstenika. Smeštena je između planine Goč (1216 m) i Zapadne Morave.

Klima Vrnjačke Banje je umereno kontinentalna klima sa uticajem planinske klime. Leta su sa svežim jutrima i večerima zbog vetra koji duva sa Goča prema Zapadnoj Moravi, a zime su snegovite i bez oštrih mrazeva. Srednja godišnja temperatura iznosi 10,5 °C, a srednja letnja 20 °C.

Mineralne vode

U Vrnjačkoj Banji se nalazi sedam mineralnih izvora.

To su: Topla voda, Slatina, Snežnik, Jezero, Borjak, Beli izvor i Vrnjačko vrelo, od kojih se za terapije koriste četiri (Topla voda, Snežnik, Jezero i Slatina ) dok se dve flaširaju kao stona mineralna voda (Voda Vrnjci sa izvora Topla voda i Vrnjačko vrelo).

Vrnjačke mineralne vode se primenjuju kod lečenja:

šećernih bolesti;

stanje posle preležene zarazne žutice;

hroničnog zapaljenja creva i želuca;

bolest žučne kese i žučnih puteva;

čira u želucu i dvanaestopalačnom crevu;

bolest bubrežne karlice, mokraćne bešike i mokračnih puteva i drugih bolesti.

BONUS VIDEO: 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading