Baš ih briga za teške optužbe : Policajci optuženi da su šurovali sa narko bosom, hteli bi da idu da se banjaju i da planinare

Autor:

Vesti

01.02.2024

23:00

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Advokat policijskih službenika označenih da su činili ustupke opasnoj kriminalnoj grupi za finansijsku korist, tražio je da im se vrati sloboda.

Baš ih briga za teške optužbe : Policajci optuženi da su šurovali sa narko bosom, hteli  bi da idu da se banjaju i da planinare

Foto: Tanjug/Jadranka Ilic, privatna arhiva

Na današnjem suđenju braći Šarić, Darku i Dušku i još 13 optuženih da su bili deo grupe koja je planirala da ubije Nebojšu Joksovića, advokat Veljko Delibašić javio se za reč da kaže da obrana ima dokaze kojima se demantuju navodi optužnice prema kojima su Šarići opremili vikendicu policijskog službenika Danila Stojanovića. 

Predlažem da se izvede kao dokaz i račun iz firme "Numanović" o kupovini nameštaja koji je Danilo Stojanović našao naknadno kod kuće, i da se iz te firme izjasne o autentičnosti tog računa. Predlažem i da se ukine mera napuštanja boravišta za Danila Stojanovića i Milutina Radovanovića kao suvišna jer je položeno jemstvo kao garancija, a ukidanjem mere bi im se poboljšao život. Mogli bi sa porodicom da odu do Vrnjačke Banje i Zlatibora - rekao je Delibašić. 

 

Goran Nikolašević ne krivi Šarića već tvrdi da mu Joksović "radi o glavi"

Inače, u današnjem svedočenju biznismen iz Valjeva , Goran Nikolašević kom je 8. avgusta 2020. ispred kuće dignut u vazduh džip "honda" izjavio je danas pred Specijalnim sudom u Beogradu da je ubeđen da mu je zlodelo napravio bivši poslovni saradnik Nebojša Joksović koji je bio krunski svedok na suđenju Darku šariću za šverc kokaina, iako nekada njegov blizak prijatelj. 

Nasuprot tome, prema optužnici TOK, Goranu Nikolaševiću je džip zapalila Šarićeva kriminalna grupa koja je imala za cilj da se za to optuži Joksović da bi ga diskreditovali kao svedoka. 

- I ovog momenta tvrdim da je gospodin Joksović meni podigao auto u vazduh. To sam rekao i u tužilaštvu. Ništa ne može da utiče da promenim mišljenje - rekao je Nikolašević istakavši da je Joksovića prijavio prvi put 2018. kad je saznao da planira da ga ubije.

- Ja moram da krenem od 2018. U julu sam saznao da mi gospodin Nebojša Joksović sprema likvidaciju i da je angažovao Ristića iz Loznice i Sašu Cvetinovića. Bio sam šokiran, jer do tada ništa nije ukazivalo na tako nešto. Policija me pozvala, sve su mi saopštili, ja sam sve to preneo advokatu Dejanu Lazareviću i on je bio iznenađen i predložio mi je da odemo u policiju - ispričao je danas Nikolašević svedočeći pred većem sudije Zorana Šešića. 

Svedok je ispričao i da ga je jedan policijski inspektor, čije ime drži u strogoj tajnosti, posavetovao da se skloni iz zemlje dok ne reše slučaj i da vodi računa, te da ne vozi ženu i dete u automobilu.

- Ja sam bio neuk za te stvari. Na sve načine sam pokušao da saznam šta se dešava, bio sam opterećen. Nisam mogao da shvatim da neko hoće da me likvidira. To mi je promenilo život - naveo je Nikolašević i dodao da je početkom maja 2020. imao je sastanak sa Daliborom Ristićem.

- Spojio me sa njim jedan čovek iz Valjeva i zakazao nam sastanak u prostorijama tehničkog pregleda, gde je bilo i drugih ljudi. Taj dečko mi je detaljno objasnio kako je izgledao dogovor njega i Joksovića i šta je sve trebalo da se desi. Predložio sam mu da napravimo izjavu, da on diktira a ja da pišem. On je potpisao na jednoj, ja na drugoj strani. To je video i čovek koji nas je spojio - ispričao je svedok. 

Za sutra, u nastavku suđenja grupi Darka Šarića pozvan je da svedoči Dalibor Ristić, zvani Daba, a zatim će se izvoditi pisani dokazi poput saslušanja oštećenih, odnosno komšija Nikolaševića čiji pisani iskazi pred tužilaštvom stoje u spisima predmeta.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO

Komentari (0)

Loading