ZVANIČNO SAOPŠTENJE RTS-A: Evo šta će se desiti sa Breskvicinom pesmom - svi bruje o ovom SKANDALU!

Autor:

Zabava

31.01.2024

23:00

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Javni servis izdao zvanično saopštenje nakon što se digla velika prašina oko Breksvicine pesme!

ZVANIČNO SAOPŠTENJE RTS-A: Evo šta će se desiti sa Breskvicinom pesmom - svi bruje o ovom SKANDALU!

Foto: RTS, E-Stock/Nataša Rajaković

Mlada pevačica Anđela Ignjatović Breskvica našla se u centru skandala poslednjih nekoliko dana zbog pesme "Orlovo gnezdo", sa kojom će nastupiti na takmičenju "Pesma za Evroviziju". Iako važi za jednog favorita, pojedini korisnici društvenih mreža napali su Breskvicu zbog pesme jer u njoj vide  “genocidnu pesmu koja govori o etničkom čišćenju Albanaca na Kosovu”, dok su je drugi doveli u vezu sa Adolfom Hitlerom, koji je imao letnjikovac sa istim imenom.

Republika

Foto: E-Stock/Nataša Rajaković

Breskvica

Sada se oglasio i RTS. Služba za odnose sa medijima Javnog servisa otkrila je da li postoji mogućnost da se pesma koriguje ukoliko bude izabrana za evrovizijskog predstavnika.

- Kompozicija koja 2. marta pobedi na festivalu "Pesma za Evroviziju" predstavljaće Srbiju na Pesmi Evrovizije u Malmeu u maju ove godine - piše i saopštenju RTS-a, čime su ujedno i dali odgovor na pitanje u vezi s Breskvičinom pesmom, prenosi "Telegraf".

Republika

Foto: RTS

RTS, Pesma za Evroviziju

Juče se oglasio i jedan od autora pesme, Miloš Stojković Henny, koji je odgovorio na optužbe da je tekst pesme genocidan. 

- Mi smo napisali pesmu koja je drugačija i za koju smo mislili da će ljudima da se svidi. Za nju se sad vezuje neka politika o kojoj mi nismo ni razmišljali. Tako da nismo razmišljali ni o menjanju pesme - rekao je, između ostalog, Heni za "Kurir".

Breskvica se još uvek nije oglašavala povodom napada na društvenim mrežama, a juče ju je pohvalila i podržala starija koleginica Danica Crnogorčević.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO:

Komentari (0)

Loading