VELIKA GREŠKA U FILMU "NEDELJA"! Prvi put progovorila žena koja je ZASLUŽNA za DETALJ koji je izmenjen - Obelodanila ČISTU ISTINU o pevačevoj prošlosti!

Autor:

Zabava

26.01.2024

12:00

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Film ,,Nedelja" govori o životu Džeja Ramadanovskog, a kobna greška se uočila!

VELIKA GREŠKA U FILMU "NEDELJA"! Prvi put progovorila žena koja je ZASLUŽNA za DETALJ koji je izmenjen - Obelodanila ČISTU ISTINU o pevačevoj prošlosti!

Foto: youtube.com/AmiG Show

Početak ove godine obeležila je, kada je domaća kinematografija u pitanju, premijera filma ,,Nedelja" koji govori o životu Džeja Ramadanovskog. Plakat za film prikazuje legendarnog pevača baš onako kako mnogi zamišljaju kada se pomene njegovo ime - sa crvenom maramom oko glave, minđušom u jednom uhu i prslukom na golo telo. Malo je onih koji znaju ko je zaslužan za baš takvo njegovo izdanje, a povodom prvog solističkoh koncerta na Beogradskom sajmu 1992. godine. 

Foto: Pelicula production

Džej Ramadanovski film Nedelja

 

Da postoje mnogi negativni komentari, poznato je u javnosti, a među prvima se javio i Aca Lukas, koji je u otvorenom pismu pričao zbog čega nije otišao na premijeru. Sada se oglasila stilistkinja koja je radila sa Džejem na projektima još početkom njegove karijere, te je istakla sve greške, krupnije koje su se desile. 

- On je tada već imao brojne hitove, spotove, ljudi su ga obožavali, pa je novi scenski izgled bio kao šlag na sve to. Kako je došlo do naše saradnje? Nisam ništa znala o njemu i prvo što mi je privuklo pažnju bio je spot na TV-u za pesmu ,,Lubenica" - priča Goga Grubješić za Ekspres, te dodaje o impresijama nakon što je odgledala film:

Foto: youtube.com/AmiG Show

Film "Nedelja"

 

- Baš sam neki dan išla u bioskop sa prijateljima koji su ga poznavali i koji nisu. Interesantno je da se film više dopao onima koji ga nisu znali. Mi koji smo ga znali, svi imamo po nešto što nam nedostaje u filmu. U vezi kostima, opet za nepoznavaove prilika je bilo dobro, ali ako pitate nas poznavaoce, konkretno mene, bilo je ozbiljnih grešaka, baš kod te čuvene marame. U filmu koji govori o Džeju, koji još nije ni počeo profesionalnu karijeru, koji za svoju dušu peva u lokalnim kafanama, u nekoliko scena on nosi crnu bandana maramu. To apsolutno nije tačno. To govori da kostimograf nije dovoljno proučio lik. Džej se nije oblačio osmišljeno scenski sve do tog koncerta na Sajmu 1992. Manje-više su to bile njegove svakodnevne varijante, izbeljeni široki džins, široka košulja, jakna, kačkter i neke patike. Druga varijanta je bila šešir, ali marama nikad. Maramu sam mu prvi put ja stavila i to tu crvenu, uz minđušu i prsluk na golo telo. Ne, znam može se sve tumačiti kao umetnička sloboda kostimografa, ali ako se radi biografski film, mislim da se treba dobro raspitati o detaljima ili samo bolje pregledati Jutjub, sve je tu.

BONUS VIDEO:

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading