NJEGOVA DELA OSTAJU VEČNA: Evo ko je bio Robert Nemeček, bogata biografija ne može da se zaboravi!

Autor:

Zabava

09.01.2024

13:25

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Danas je saopštena tužna vest da je Robert Nemeček preminuo u 75. godini!

NJEGOVA DELA OSTAJU VEČNA: Evo ko je bio Robert Nemeček, bogata biografija ne može da se zaboravi!

Foto: Youtube

U 75. godini života preminuo je Robert Nemeček, čovek koji je ostavio dubok trag u jugoslovenskoj umetnosti, posebno na polju rok muzike. Nemeček, koji je bio osnivač i vođa grupe Pop Mašina, smatrao je da je njegova ljubav prema umetnosti nasleđena od predaka, koji su takođe bili veoma talentovani. Njegova strast prema filmovima, muzici i umetnosti bila je neiscrpna, a njegova dela ostaju kao svedočanstvo o njegovom velikom doprinosu jugoslovenskoj kulturi.

Nemeček je svoje interesovanje za umetnost nasledio od svojih predaka, čija je muzička genijalnost bila duboko ukorenjena u porodičnoj istoriji. Njegov pradeda je došao iz Češke da svira u kraljevskom orkestru na dvoru Kralja Milana, dok je njegov deda Josip bio koncertmajstor. Nemeček je ponosno isticao da je njegov otac Jan nastavio porodičnu tradiciju i napravio karijeru u inostranstvu, dok je njegov stric Ludvig izabrao put džez trube. Ova izuzetna muzička tradicija ostavila je neizbrisiv pečat na mladog Nemečeka, oblikujući njegovu strast prema umetnosti i muzici.

Republika

Foto: Youtube

Robert Nemeček

Robert Nemeček, poznat po svom pionirskom radu u oblasti rok muzike, ostaje upamćen kao veliki inovator i vizionar. Njegovo nasleđe, kako u muzici tako i u filmu, ostaje kao inspiracija generacijama koje dolaze. Vreme i mesto sahrane biće naknadno saopšteni, dok će ljubitelji umetnosti i muzike zauvek čuvati sećanje na ovog velikog umetnika.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO:

Komentari (0)

Loading