UMRO ROBERT NEMEČEK: Tužnu vest potvrdio prijatelj!

Autor:

Zabava

09.01.2024

13:10

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Ostavio je neizbrisiv trag na domaću i jugoslovensku umetnost!

UMRO ROBERT NEMEČEK: Tužnu vest potvrdio prijatelj!

Foto: Youtube

Robert Nemeček, čuveni muzičar i inovator u domaćoj TV i filmskoj industriji, preminuo je u 75. godini, potvrdio je njegov prijatelj. Nemeček je bio osnivač i vođa grupe Pop Mašina, ostavivši neizbrisiv trag na domaću i jugoslovensku umetnost.


Nemeček je isticao da je još od malih nogu bio fasciniran filmovima i muzikom, nasleđujući ljubav prema umetnosti od svojih roditelja i dede. Otkrio je da je bio zainteresovan za filmove još od detinjstva, posebno za stare i neme filmove, umesto za popularne vestern filmove. Takođe, navodi da je nasledio ljubav prema muzici od svoje porodice, koja je bila veoma talentovana i vezana za muziku.

Nemeček je otkrio detalje o muzičkom nasleđu svoje porodice, ističući da je njegov pradeda došao iz Češke da svira u kraljevskom orkestru na dvoru Kralja Milana, dok je njegov otac napravio karijeru u inostranstvu. Njegov deda Josip, takođe je bio koncertmajstor, dok je njegov stric Ludvig završio muzičku akademiju. Takođe je istakao da je njegova tetka Ludmila ceo život provela u Beogradskim Madrigalistima i obišla ceo svet. Nemeček je naglasio da je njegov deda bio jedan od osnivača Muzičke akademije i Beogradske filharmonije, ostavivši dubok trag u muzičkoj industriji.

Nemeček će ostati upamćen kao pionir progresivnog Roka u Jugoslaviji i kao veliki inovator u domaćoj TV i filmskoj industriji. Njegovo muzičko i filmsko nasleđe će živeti kroz generacije, ostavljajući neizbrisiv trag na domaću umetnost.

Robert Nemeček je bio istinski vizionar čiji su doprinosi neizmerni, te će njegovo nasleđe zauvek biti deo jugoslovenske umetničke istorije.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO:

Komentari (0)

Loading