PREMINUO FRONTMEN "ALISE": Tužnu vest o SMRTI Miroslava Živanovića saopštio njegov prijatelj!

Autor:

Zabava

06.01.2024

17:45

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Preminuo je Miroslav Živanović Pile, frontmen čuvenog benda "Alisa"!

PREMINUO FRONTMEN "ALISE": Tužnu vest o SMRTI Miroslava Živanovića saopštio njegov prijatelj!

Foto: Printscreen/https://www.youtube.com/@jutarnjiprogramtvhappy

Miroslav Živanović Pile, frontmen poznatog benda "Alisa", preninuo je danas, a tužnu vest saopštio je njegov prijatelj na društvenoj mreži Fejsbuk.

- Dragi prijatelji, Sa velikom tugom vas obaveštavam da je danas preminuo moj prijatelj, brat i lider našeg benda "Alisa", Miroslav Živanović - Pile. Počivaj u miru prijatelju moj sa tvojim anđeoskim glasom, dostojnim nebeskom svodu - napisao je njegov brat.

Alisa je srpski i jugoslovenski pop rok bend iz Beograda, osnovan 1984. godine. Širu popularnost u SFRJ stekli su krajem osamdesetih godina, a prestali sa radom 1990. godine. Bend se na kratko okupio u periodu od 2001. do 2002. godine kako bi izdao album Alisa.

Nakon toga bend je počeo sa radom 2017. godine, a naredne godine objavio video-spot i pesmu Pijane noći. Dupli kompilacijski album Najbolje iz zemlje čuda, Alisa je objavila u oktobru 2022. godine.

Za svoj rad dobili su veliki broj priznanja i nagrada, a široj javnosti poznati su po pesmama Sanja, Kesten, Posle devet godina, 1389 (Neće Fata sina Bajazita), Da li si čula pesmu umornih slavuja?, Skidam košulju da legnem i drugim. Objavili su pet studijskih albuma, dve kompilacije, a gostovali i sarađivali sa mnogim muzičarima.

Bend je formiran 1984. godine od strane Miroslava Pileta Živanovića (vokal), Predraga Cvetkovića (bubanj), Aleksandra Kićanovića (klavijatura), Zorana Jančeskog (gitara) i Marka Glavana (bas gitara). Bend je dugo delovao na beogradskoj sceni pre nego što je ostvario prve uspehe.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO:

Komentari (0)

Loading