KO BI REKAO! Imala je jedan iz muzičkog, a postala je najveća pevačka zvezda Jugoslavije

Autor:

Zabava

04.01.2024

19:30

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Hrvatska pevačica koja je žarila i palila Jugoslavijom otkrila detalje svog školovanja, pa šokirala javnost

KO BI REKAO! Imala je jedan iz muzičkog, a postala je najveća pevačka zvezda Jugoslavije

Foto: Shutterstock

Legendarna Tereza Kesovija (82) prisetila se svojih prvih školskih dana. Za taj period ne vežu je nimalo lepa sećanja. Mnogi će reći smešno, ali istinito

-Moja osnovna škola, odnosno tada je to bila pučka škola, bila je čudo u jednoj od uskih dubrovačkih uličica u starom gradu. Teško se sćećam tih prvih pisanki, tablica… A ni ne volim se prisećati, jer bila su to ratna vremena još, teško se živelo u tom periodu nakon II svjetskog rata. Bile su to tužne godine, neimaštine. Bilo je tu, naravno i dečje radosti, ali, znate, čoveku se bolje u pamćenje useku glad i tuga mojih roditelja koji su mi želeli pružiti više – priseća se Kesovija za medije.

Republika

Foto: youtube.com

Tereza Kesovija

 

Talenat i ljubav prema, muzici je imala već i tih prvih dana u osnovnoj školi.

-Muzičko mi je  bilo najdraži predmet, ali uvek sam imala jedinicu. Zbog nemara. Nikada nisam imala kajdanku, nego sam note iscrtavala po marginama knjiga. Moja majka nije znala ni šta je to kajdanka, bili smo siromašni, a ja sam se snalazila kako sam znala – ispričala je Kesovija kojoj su matematika, fizika i hemija najteže išli.

Podsećamo polovinom prošle godine slavnoj pevačici se slošilo pa je završila u bolnici 

-  Bolje sam. Tu u Novoj bolnici imam lepu i mirnu sobu, divne doktore i medicinske sestre koji brinu o meni. Noćas sam normalno spavala. Dobro, probudili su me u šest sati ujutro kako bi mi izvadili krv, što kod mene bude dosta bolno i teško jer imam tanke vene. Što je bilo? A što bi bilo? Nije bilo dobro. Ja bih najradije da se o tome i ne piše, jer ima ljudi kojima je puno gore nego meni - rekla je Tereza tada za "Jutarnji list"

BONUS VIDEO:

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading