MARIJA ŠERIFOVIĆ NEĆE SMETI DA KRSTI SINA? Ovo je stav Srpske pravoslavne crkve!

Autor:

Zabava

29.12.2023

15:25

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Otkriveno da li će Marija Šerifović moći da krsti svog sina!

MARIJA ŠERIFOVIĆ NEĆE SMETI DA KRSTI SINA? Ovo je stav Srpske pravoslavne crkve!

Foto: E-stock foto Caslav Vukojicic, Shutterstock

Kraj 2023. godine doneo je divne vesti za poznatu pevačicu Mariju Šerifović - postala je majka sina Marija uz pomoć surogat-majke. Ova vest nije samo obradovala njene fanove i prijatelje, već je pružila nadu i ohrabrila sve one koji se bore za potomstvo. Marija nikada nije krila želju da postane majka, a sada je konačno ostvarila tu svoju najveću želju.

Radosnu vest podelila je na svom Instagram profilu uz emotivnu poruku. Pevačica je istakla da je ljubav došla u njen život i da će svoju ljubav pružiti sinu, čuvajući ga od tuge i nedaća.

Republika

Foto: Instagram/serifovic

Marija Šerifović i Mario

Ova vest je podstakla mnoge da razmisle o surogat-majčinstvu, koje u Srbiji još uvek nije uobičajena praksa. Povodom ovoga, postavilo se pitanje da li će Marija moći da krsti svog sina u našoj zemlji, s obzirom na stavove Pravoslavne crkve.

Naime, katolička i pravoslavna učenja dele stav da uključivanje surogat-majke krši sakrament braka i umanjuje lični karakter bračnih odnosa kako navode domaći mediji.

- Pravoslavna crkva veruje da ljudsko biće nije prost skup ćelija, kosti i organa, niti da je čovek definisan isključivo biološkim faktorima.

- Čovek je stvoren po liku Božjem... - navodi se u dokumentu "Misija pravoslavne crkve u savremenom svetu", koji su potpisali poglavari i velikodostojnici deset pravoslavnih crkava, među njima i SPC.

Republika

Foto: E-stock foto Caslav Vukojicic

Marija Šerifović

Ipak, što se tiče samog krštenja deteta rođenog uz pomoć surogat-majke Srpska pravoslavna crkva nema zvaničan stav.

Pre nekoliko godina, Sinod Ruske pravoslavne crkve objavio je zvaničan dokument koji definiše stav prema krštenju dece rođene posredstvom surogat-majki. U saopštenju stoji da će ruska crkva krstiti decu koju su rodile surogat-majke tek kada se roditelji pokaju u crkvi. Druga mogućnost da se krste je kada dete postane punoletno ili dostigne starosno doba u kome može samostalno da odluči da želi da primi hrišćansku veru.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO:

Komentari (0)

Loading