UDARILO ME JE U SRCE, DECA NISU ZNALA GDE JE... Raka Marić konačno progovorio o Cecinom HAPŠENJU - otkrio do sada NEPOZNATE DETALJE!

Autor:

Zabava

23.12.2023

12:50

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Slavni estradni menadžer Raka Marić progovorio o akciji "Sablja" i hapšenju pevačice Svetlane Cece Ražnatović!

UDARILO ME JE U SRCE, DECA NISU ZNALA GDE JE... Raka Marić konačno progovorio o Cecinom HAPŠENJU - otkrio do sada NEPOZNATE DETALJE!

Foto: shutterstock, Antonio Ahel/ATAImages, youtube.com/printscreen

Poznati estradni menadžer Radomir Raka Marić ostvario je najveći uspeh sa Bijelim dugmetom, a malo je poznato da je jedno vreme bio menadžer i pevačici Svetlani Ceci Ražnatović. On je bio zadužen za njenu evropsku turnerju, tokom koje je uhapšena u akciji "Sablja". Raka je otvorio dušu i otkrio kako su izgledali ti dani. 

Bila je tu i Marakana Svetlane Ražnatović. Malo je poznato da ste bili jedno vreme i menadžer Ceci.

- Da, da. I to. Ja sam Svetlani radio te godine celu evropsku turneju. Tako je.

To je bilo tokom akcije "Sablja" kada je ona bila uhapšena. Kako su izgledali ti dani?

- Mene je to onako baš udarilo, znaš, u srce me udarilo baš. Znaš, ono, majka dvoje male dece, oni mali Veljko i Anastasija... Veljko, mali, isto, ostali bez majke koja je u zatvoru, koju su zatvorili sa kriminalcima da leži. Ona koja je zvezda za mene, nisam ja znao, ulazio u te priče, šta je, zbog čega je. Ono što se pričalo, sve što se pisalo mene je tako udaralo, u srce me udaralo. Znaš, kako ja sam gledao da joj pomognem koliko sam mogao. Tada je bilo to vanredno stanje u državi, nisam mogao, nema tu bilo kakve intervencije da zoveš nekoga, da nekoga pusti ma kakvi. Brinuo sam malo, bila je tu i Lidija i deca i baka, i ta tetka njena, tako su svi brinuli oko dece, ja sam se brinuo nešto finansijski i tako.

Republika

Foto: youtube.com/printscreen

Raka Marić

A kako je izgledala atmosfera, generalno, kod nje u kući?

- Pa kako je bilo užasno. Deca nisu znala gde je, mali su bili, nije mama tu, govorili smo im. Gadna situacija za nju je bila. Nisam znao šta da radim... u ćeliji nekoj da leži žena je užasno, znaš, bilo mi je baš ono nestvarno. Naša najveća zvezda da bude u zatvoru.

Kakva je atmosfera vladala tada u medijima i koliko su oni doprinosili toj slici nje u zatvoru?

- Ja nisam mogao ništa da učinim. Tada se sve pisalo onako kako je vlast govorila, normalno. Kako je vlast govorila, tako je to i bilo. Ubijen je premijer pre toga, ne možeš da se mešaš, tu ništa. One informacije koje su dobijali novinari, bilo je od Vlade.

Prethodno 2002. godina, Cecina Marakana. Tada najveći triumf njene karijere. Kako ste došli na ideju da radite Marakanu?

- Da 2002. godina Marakana. Posle Marakane smo radili evropsku turneju od Pariza do Nemačke. U tom momentu osetilo se da može da radi veliki prostor. Ja sam smatrao da ona može da radi. To je bio jun neki. Tada je Džaja bio predsednik. Zakazao sam za Džajom sastanak i dao je pristanak. Znaš, onseti se to da ona može da dovede toliko ljudi. Ona je prodala 85.000 ulaznica. To je najpunija Marakana koju smo radili.

Republika

Foto: ST/V. LUKIĆ

Ceca Ražnatović

Koliko je bilo teško organizovati tu Marakanu, sa kakvim problemima ste se susretali?

- Marakana je specifična. Marakana nema ulaz za opremu da možeš uneti. Ona je zatvorena sva, samo ima tunel za igrače. I taj tunel je uzak, to je mali tunel. Tako da se, ona silna oprema morala voziti sa jednim malim traktorom i malom prikolicom. Sad zamislite koliko to traje. Inače se postave u kamioni do samih mesta gde postaviš binu i tu iz kamiona vadiš opremu. A ovde odozgo skroz, sa ulice, smo morali da istovaramo i na mali kamion da stavljamo. Pa se nosi na rukama što se moglo na rukama, a što je teško na mali traktor pa na stadion. Onda mi je policija dala isto zahtev da se obezbedi sve što treba za eventualnu evakuaciju. Tako da sam morao da napravim nekoliko mostova za nešto ako se desi da se evakuišu ljudi. Teško je bilo, Marakana je jako teška za koncerte.

Kako je došlo do prvog Ušća?

- Ušće je specifično, pravljeno je za Rolinstonse. Hipodrom, nije uslovan. Ne može se raditi na Hipodromu tako velika stvar. Što zbog  struje, zbog toaleta, zbog vode, zbog prilaza, zbog prepreka, a između ostalog i zbog konja. Bilo je problema i sa konjima i sa ljudima koji se bave zaštitom životinja, bunili su se pa smo morali konje da evakuišemo. Zato sam razmišljao gde da radimo Rolingstonse. Ovi ne daju Marakanu zbog trave, Partizanov stadion je mali. I onda šta ćemo gde raditi, ušće, ali to su brda i brda, gomila onog šuta. Planine cele. Šta ću ja odem? Tada je bila gradonačelnica Radmila Hrustanović, divna žena. Odem kod nje i kažem joj ideju, ako bi grad mogao da poravna tamo to sve. I ona to prihvati i dođu iz gradskog zelenila. Oni su radili to danima. Kričili su, kamioni vozili, poravnavali i na kraju posadili travu i eto šta ispade. Na kraju su to tamo zvali Rakina livada. Nije Ušće nego Rakina livada.

Republika

Foto: Društvene mreže

Marakana

Koliko ste zaradili od Cecine Marakane A koliko od koncerta Rolling Stonesa na Ušću?

- Na Ušću sam bio u minusu sa Rolling Stonesima. To je bio minus od 700 hiljada evra. Tadašnji ministar Mlađan Dinkić čovek kog znam kada je bio student još opalio mi je ekstra porez na osnovno sredstvo za rad, ja sam išao i da mu se žalim. Objasniću neke stvari koje mi nisu bile logične, naplatili su mi porez za osnovno sredstvo za rad, a to je produkcija cela, znači prevoz kamiona a taj broj je izvnosio 87 šlepera koji su došli iz Mančestera do Beograda. Na tom je sve obračunat porez, da platim. Ja sam to morao da platitim 700 hiljada evra, nisam platio. Išao sa, da se žalim kod ministra, a on me je vodio kod tog Velje Ilića. Žalio sam se što ste tako skinuli sa računa pare. To je, tako je kaže, on ne može drugačije, i ja sam bio na sudu sa državom Srbijom u deset godina, i na kraju šta će biti nego cvrc. K'o se tuži sa državom taj je nadrljao. Morao sam da platim pedeset i nešto hiljada evra sudskih troškova. Ja ne znam ko je platio više poreza, samo da kažem od tri, četiri koncerta ja sam platio dva miliona evra. Nema zaista zarade, jasno to. Kad počneš nešto da radiš u životu, ja to volim da radim tako, znaš, da idem napred dokle mogu - rekao je Raka Marić u podkastu "5 cast" za "Telegraf".

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO:

Komentari (0)

Loading