OLIVER DRAGOJEVIĆ BI DANAS SLAVIO 76. ROĐENDAN! Ispovest njegove UDOVICE Vesne: Nekad smo mislili da nije normalan!

Autor:

Zabava

07.12.2023

15:15

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Slavni hrvatski pevač rođen je 7. decembra 1947. godine u Splitu!

OLIVER DRAGOJEVIĆ BI DANAS SLAVIO 76. ROĐENDAN! Ispovest njegove UDOVICE Vesne: Nekad smo mislili da nije normalan!

Foto: Profimedia, Facebook

Slavni hrvatski pevač Oliver Dragojević bi danas proslavio svoj 76. rođendan. Njegove pesme se i danas pevaju širom regiona, kao kad ih je prvi put otpevao. Rođen je u Splitu 1947. godine, kao peto dete Marka Dragojevića i Kejt Dragojević

Na Korčuli je proveo veći deo detinjstva, a školovanje je nastavio u Splitu. Tamo je pohađao muzičku školu. Oduvek je znao da će muzika biti njegov životni poziv, jer ga je zaintrigirala još u mlađim  danima. Sa samo pet godina dobio je usnu harmoniku od svog oca. Iako je bio jedan od najcenjenijih pevača sa ovih prostora, nikad nije voleo da ga nazivaju zvezdom. 

Republika

Foto: Profimedia

Oliver Dragojević

- Ne, ni zvezdom ni legendom. Uopšte me za života ne diraju neke velike hvale. Mogu napraviti zaokret koji nema veze s ovim što sad radim, ali ima veze s muzikom. Muzika traži širinu, to je pošteno prema njoj. A što se tiče jednostavnosti koju ste naveli, samo mogu reći da sam takav čovek, tako odgojen. Takvi su mi svi kod kuće. Mi smo ekipa koja ne uživa u velikim pohvalama, spektaklu, nečemu što nije prirodno. Sve je to isforsirano. Recimo, za koncert u Areni govore: 'Dođite na spektakl', ma nema tu toga. To je u čast muzike. A kako sam s mora, na jugu ljudi ne trpe da je neko važan. Svi smo mi važni i, ako nisi kao oni, a čovek si s manom, u problemu si. Ako si duhovit, od toga ćeš napraviti prednost. Pokojni Dražen Vrdoljak govorio mi je da sam Dalmatinac s naočarima koji je od toga napravio prednost. Jednom me nazvao i kosmičkim Dalmatincem, iako to još nisam dokučio - govorio je svojevremeno Dragojević.

Njegova udovica Vesna Dragojević je otkrila kakav je on bio privatno.

- U našem domu se nisu slušale njegove pesme niti se govorilo o muzici. Oliver se nikada nije nešto posebno pripremao za koncerte niti je vežbao, a nije previše slušao ni našu muziku. Slušao je uglavnom na Jutjubu strane pesme. Mi stvarno smo ponekad mislili da on nije normalan jer se tako ležerno ponaša kad je reč o koncertima, turnejama, albumima, a na kraju bi sve odlično ispalo - pričala je Vesna.

Republika

Foto: Facebook.com/Vesna Dragojević

Vesna Dragojević

- Kada sam sa sinovima nakon njegove smrti zbog tehničkih stvari malo ušla na tu estradu, shvatila sam da Oliver uopšte nije bio na toj estradi. On je bio izdvojen iz svih tih klanova i lobija. Bio je izuzetak i sasvim svoj, bez menadžera, bez svađa i bez ega, mi smo sad videli da je zapravo jedini on bio normalan. Valjda se sve to tako moralo dogoditi da to shvatimo. Znam da će zvučati čudno i neveroatno, ali on je svoju karijeru stvarao bez velikih planova, niti je kalkulisao kad će izdati CD, niti je poput većine muzičara izdao CD pre Porina da bi ušao u konkurenciju.

- On je radio baš suprotno i namerno bi iza Porina izdao album. Njega nisu zanimale te kalkulacije niti se zamarao hoće li album izdati u razmaku od dve, tri ili pet godina. Jednostavno je čekao da skupi prave pesme i jedino ga je muzika zanimala, ništa drugo, baš apsolutno ništa drugo. Nisu ga zanimale ni novine ni slikanje za novine, bila mu je važna samo muzika - pričala je Vesna.

Oliver je iza sebe ostavio tri sina, Dina, Davora i Damira Dragojevića. Preminuo je 29. jula 2018. godine u KBC Split.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO:

Komentari (0)

Loading