ŠOK U SVETU TENISA: Rafael Nadal ZAVRŠAVA KARIJERU!

Autor:

Sport

07.12.2023

15:14

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Potvrdio je Rafa ono o čemu se spekulisalo.

ŠOK U SVETU TENISA: Rafael Nadal ZAVRŠAVA KARIJERU!

Foto: Tanjug/AP

Španski teniser Rafael Nadal

Rafael Nadal zavržava karijeru profesionalnog bavljenja tenisom na kraju 2024. godine.

Španac je prošao kroz težak period jer je propustio sve turnire nakon Australijan opena u januaru, sve zbog povrede.

Vratiće se u Brizbejnu u januaru 2024. godine, a podelio je sa navijačima mnoge svoje misli.

 

 

- Naravno da sam mnogo puta pomislio da nema smisla da nastavim da igram. Na kraju krajeva, bilo je mnogo godina, mnogo, mnogo sati rada a da nisam video rezultate. Ali, i dalje mislim ono što sam rekao na poslednjoj konferenciji, da ne zaslužujem da završim karijeru u pres sobi. Želim da završim drugačije i borio sam se i održavao iluziju da se to ostvari. Sa sumnjama, sa lošim i dobrim trenucima, ali mislim da sam imao prave ljude oko sebe kao i uvek tokom svoje karijere. Porodicu, ekipu, prijatelje... Mislim da su mi svi značajno pomogli da budem tu gde sam danas, što znači sa mogućnošću da nastavim da se takmičim. Mislim da i želja ljudi koji žele da me gledaju imala utiocaj na mene iz dana u dan.

Onda je Rafa najvaio nešto što će rastužiti svakog istinskog ljubitelja tenisa- kraj karijere 2024. godine.

-To je realnost, postoje dobre šanse da će mi to biti poslednja godina, bez sumnje. Postoji mogućnost da to bude samo pola godine, cela godine, mogućnost da to ne ostvarimo uopšte... To su stvari na koje sada ne mogu da odgovorim, to je istina. Mogu samo da potvrdim da se vraćam takmičenju i da ću da uživam u turnirima. Neću da najavim (penziju, prim.aut) jer ne znam šta će se dogoditi i ne želim da budem rob onog što izgovorim. Mislim da će biti tako, ali ne mogu da budem 100% siguran jer sam radio mnogo da se vratim i ako mi iznenada moje telo dozvoli da nastavim da se takmičim i uživam, zašto da stavljam krajni rok? Nema smisla - završio je Nadal.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO

Komentari (1)

Loading
Ma batali

08.12.2023 09:39

Rafa, prihvati da je gotovo, ne brukaj se bezveze kao Federer