PREMINUO ČLAN "BIJELOG DUGMETA": Slavni muzičar umro dan pred rođendan!

Autor:

Zabava

05.12.2023

11:30

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Preminuo klavijaturista Vlado Pravdić dan pred svoj 74. rođendan!

PREMINUO ČLAN "BIJELOG DUGMETA": Slavni muzičar umro dan pred rođendan!

Foto: youtube/printscreen

Vlado Pravdić, klavijaturista čuvene grupe "Bijelo dugme", preminuo je sinoć u Splitu, saznaje "Avaz". Za ovaj list je to potvrdila njegova prijatelja. Kako se navodi, preminuo je uoči svog rođendana.

Naime, Vlado bi 6. decembra napunio 74 godine. Pravdić je poslednjih godina živeo u Splitu. Rođen je 6. decembra u Sarajevu, a između ostalog, bio je član i "Ambasadora" i "Indeksa".

Sa "Bijelim dugmetom" snimio je dva albuma - "Kad bi bio bijelo dugme" i "Šta bi dao da si na mom mjestu", pre odlaska u vojsku 1976. godine, nakon čega ga je zameio Laza Ristovski. Vratio se u grupu 1978. godine, a do 1987. je snimio sa njima još pet albuma.

Nakon turneje Dugmeta 1987. godine, koja je nosila naziv "Pljuni i zapjevaj, moja Jugoslavijo", Vlado se povukao i posvetio komjuterima, ali je i dalje smatram članom grupe jer - niti je isteran, niti je iz nje otišao.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO:

Komentari (0)

Loading